Monday, August 31, 2009

~ Mari Menyayi ~

Salam..
sempena ari MERDEKA arinih..
bese la aku xde kje nk wt...
godek2 la utube..kot2 pape y menarik blaja tutorial..
so,godek pnye godek...terjmpe 1 tutorial,cmne nk wt lagu mp3 jadik xde owg nyayi..
means ilangkan sore penyanyi die lah...
aku pon ngn rs nk mencube..wt la cmne y diajarkn..
lalu terlahir la 1 lagu versi aku nyayi "Padamu Ku Bersujud" by Afgan..
cm skema2 je kn..xpelah cm kne la bulan2 pose nih..mne ley nyayi lagu dhsat2..
mari dgr...xsdap pon..sj ske2!!



video

Saturday, August 22, 2009

~ Suke Bercerite ~

Salam..
lame gilesstt..aku xupdet kot..pape pon,
"Slamat Menyambut Bulan Ramadhan"
mlm nih cm sepi,pnat,dingin dan mcm2 lg..hahah!!
td aku dok jln2 ke blog2 owg..dan ternmpk name aku "DiTag"
pe bole buat dh hotzz sgt..(bajet je)
btw,aku ske tag nih,cz cm cerite2 je..
xyh mjawab soklan..
aku cm dh letey nk mjawab2 nih
bkn ape,nnt aku t'jadik "kuang ajaq" plak..
sbb asik pretis mjawab je..hahha!!(mgarot kn..kan??)
tp,bak kate owg "pretis make prfct"
hahaha...sggoh tapape..abaikan!!
so,berbalik cite aku td..aku dh kne tag!!
tag nye berbunyik(haha..bunyik ke?)


Sila ceritakan 15 perkara yang orang tak tau pasal awak dari awak kecik2 dulu sampai sekarang.Seterusnya, sila tag 5 org rakan awak pula.Terima kasih.

nombo satu,kowg kne taw aku nih senanye penah "menumbok" seowg lelaki time aku skolah agame dlu..spe soh die tarik2 tudong aku an..kn kne sebijik!!hahahha..aku ingt lg name dak laki uh "Sulaiman"...sowi dude!!

nombo dua,taun 2008 aku penah kapel 3owg dlm mase 2bln..xtaw pe aku nk!!nsb la...time uh diknali sbagai "scandle"..sgt sonok,sbb konon cm "hotz" gilestt la...hahhaha

nombo tige,kalo nk taw aku ngn kekaseh ati aku skang penah gado dlm tempoh setaun..dan kami kembali ke pgkal jln..hee!!

nombo empat,skang aku rs sgt epy,ske,syg bile de baby ke,dak2 kecik ke. dkt ngn aku..apakah sifat2 keibuan ku menebal??hee..

nombo lime,skang aku de PSP,mp3 brand SONY,notebook DELL,handphone NOKIA+SONY ERICSSON,cmbre NIKON...yeahhh!!aku sdg kumpul gejet...

nombo enam aku teringin nk jmpe mber TADIKA SRI UKAY dlu..name mamat uh,BADRUL MUZAMMIL..aku rs dlu2,aku ske die la..sbb smpai skang aku xlupekn die..hak2,bapak gatal...

nombo tujoh,aku cm berjinak2 pkai high heel..even do aku pkai selipe je,atleast mesti ade heel 1inch..hahhaahha!!

nombo lapan,aku nk sgt kurus...dgn itu,aku nekad..pada hari perkahwinan aku,aku plak xkurus2 aku akan ke slim world ke,london weigth ke,mne2 la asalkn aku nmpk kurus pada hari aku itu...huhu!!

nombo sembilan,aku penah langgar kete owg..dan aku cabot lari...mber aku y lihat kjadian uh siap ckp lg..weh,aku dgr td bunyik ranggup weh!!hahhahah...nsb2!!

nombo sepuluh,time kecik2 aku slalo kwn ngn abg2 aku je..smpai aku rs jd laki nih sgt cool...prasaan uh ade smpai aku f3..spe penah dok hostel ngn aku msti pnah tgk aku dresing cm bro2...hek2..cool wehh!!(time uh la)

nombo sebelas,aku teringin nk tuka name timang2an aku..satu hari aku dh nekad tok tuka lalu bercite kt mak aku..tup2,mak aku kate xyh la..name y ade pon dh ok!!baiklah..sy teruskan dgn name ini!!

nombo duabelas,aku slalonye sgt ske kesenian smpai pape je y berkaitan ngn kesenian,aku sgt obses!!

nombo tigabelas,time kcik2 aku slalo men branak2 ngn jiran aku..aku rs aku ske premenan itu..heee!!

nombo empatbelas,kwn2 aku terdri dr kakak2,abg2...sebaye or adik2 bole dikire je..xtaw npe,kurang kwn sbaye n pgkat adik2..

nombo y pghabisan,aku wt entry nih dr kul11 td..tp,skang kul4am,br abih..(nmpk sgt tipu)..sbrnye,aku dh ttdo td..hak3!!sekian..




















Saturday, August 1, 2009

~ Lelaki Berjalan ~







Salam..

haaa...apakah lelaki berjln??sbnrnye,"walkman" sj..hak3!!brg panas nih..
br beli td..bak kate alang ak
u,ade bnde br la semangat nk berlari..
smpena aku nk berlari tok tujuan m'kuruskan badan(even dh 9 pujian takat ni aku dpt y berbunyi"nna dh kurus skit..bgs2!!")
hahhahah..tq2!
wt kn semangat aku tok tros berjuang walaupon berlari2 tok wanita sbrnye tidak digalakkn.
.xpe,pelan2 je!!bkn lari sakan pon..xlarat..hik3!!
so,walkman nih aku beli semate2 tok aku bersukan la..pstu time blk umh..nek tren,sorg2..
so d
gr la lagu..kan..kan??heee...mari la mendgr lagu...
.