Tuesday, November 23, 2010

~ 21 Hari Jadi ~

Salam..

Selamat Hari Jadi Ke-2 Cik belog..
Dah 2taun kite tulis macam-macam kat awak..Dan awk pon tak jemu-jemu melayan kerenah aku..Timekaseh menggila kite ucapkan kat awak..Selame kite ade awak,awak memang best je..Sempena hari jadi kite same nih..Kita memang rasa sonok sangat ade kembar hari jadi ngan awak belog!haha..

Cik belog,
Nak taw kite ade buat video sempena hari jadi kite ritu..Dan maaf cikbelog,kite lambat sangat wish kat awak..bukan ape,kite lately nih banyak sangat masalah..tapi kite tak cite kat awak..sebab kite rasa,kite boleh buat sendiri..tapi sampai skang pun masih ade je masalah tu belog..kalo lah cikbelog boleh tolong kite,kite lame dah cite kat awk cikbelog..takpelah,myb semua yang jadi ni pengajaran untuk kite..kite dah boleh redha dah cikbelog kalo nak tahu..hebat kan kuasa Allah?Hari-hari kite berdoa untuk jadik orang yang solehah..Dah la cikbelog,kalo kite ade mase nanti kite anta entry lagi kat awak..btw,saya sayang awak sangat-sangat cikbelog! :D

P/s : Entry nih dah siap 231110 lagi..tapi kat draf je yang mampu..hari ni baru la ter'post..haha!

Tuesday, November 9, 2010

~ Tak Sehebat Sape-Sape Yang Rasa Dia Hebat ~

Salam..

Serious!!!Aku sangat pening skang nih..Pening sebab ape??sebab design yang comot-comet nih..haha!
Ye,aku tahu blog aku comot je..tapi ade motif taw!motif die,aku cam nak redup-redup je..if pakai kaler terang-terang tak ke silau kan?so,aku cube lah nak redup-redup kan keadaan..tapi nih la hasilnye..macam comot je!biar la,aku pon comot je..haha!

Btw,Aku tengah tunggu "Paparich" aku text ataw call aku..tapi macam "YANGGGG HADOOOOO" je..tape-tape aku tabah je nih..sampai aku tak tabah nanti aku kaco die..sape soh lambat kan?haha!

Eeee,comot ah!tapi biar la..haha!bukan senang eh nak hasilkan macam nih..walaupon aku blaja je coding2 nih..tapi tak plak blaja pasal HTML..aku blaja JAVA..VISUAL BASIC..C++..tah ape lagi,yang aku ingat kalo masuk lab tu kena tengok code2 yang bahse ape tah..naseb tak gune binary,lagi pening!aku memang tak pandai math..haha!

Eh2,tajok aku ala2 aku "Down" menggila..tapi isi entry aku,aku gelak-gelak je kot..apekahhh??suke hati aku ahh!atleast aku sedar diri,aku "tak sehebat sape-sape yang rasa dia hebat"
jap!nak search budak comot cam aku lah..haha!




Sama tak comot?haha!anak buah aku nih

Thursday, November 4, 2010

~ Aku Gurau Pun Tak Boleh ~

Salam..

"Aku tade niat nak memperkotak-katikkan ko weh!!serious weh,aku gurau je..jangan la macam nih,bagi la aku peluang lagi..lepas ni aku serious je kalo ko tanye!huhu..plis..plis..pliss..ok fine!ko tetap pendirian kan?aku pon!"

*Gelak dulu lagi*hahahha!aku macam menggila pagi nih sebab malam tadi punye hal la..

Cerite die bermule..
Aku nak tido dah time tu,tapi terasa nak tengok emel plak..So,aku bukak emel..biase-biase la emel iklan lah,apelah..aku layankan aje..tapi ade dua emel nih aku tetibe rasa nak klik la link die..sebab dah lame tak bukak..emel itu ialah dari "FormSpring"..Aku join bendealah nih lame dah..tapi aku cam tak leh trime konsep die..rasa mcm "belajar menjawab" je haha!so,aku dah lame tinggalkan ia..tapi malam tadi rasa nak tengok..sebab message 2orang ade anta pertanyaan..haha!

Nak jadi cite,aku pon klik la link tu tanpa rasa pape..time dah klik tu tetibe die kuar form suruh update profile iaitu DOB *Date of Birth*..aku dengan keadaan ingat nak main-main je..aku letak la DDMM2010..ahaks!then save..DANG!!
die kuar bendealah nih.....



Kira aku macam kena BAR kot..bukak je web die,terus kuar bende nih..huhu


Aku dah cube macam-macam untuk betulkan balik..tapi die take serious kot..*emo betol*So,aku dah malas nak layan aku cite la kt korang..haha!gosip murahan..Tapi serious ah,aku rasa "kesal sangat" <<<<<*chewah2 ayat*
Naseb ko lah FormSpring..ade aku hadap,tak bukak ko?hahahhaa..T_____T

ok itu je..dedaa!!

Wednesday, November 3, 2010

~ Itu Pilihan Ku ~

Salam..

Tadi aku pegi "Guardian"..Beli la barang-barang keperluan setiap hari..Tapi tah macam mana untuk kali ni aku macam rasa mahal la Guardian nih..ke aku yang beli banyak bende?Dengan time tu jugak aku rasa sangat bahagia bila masuk tempat-tempat macam nih..tak kira la "Watson" ke "Caring" ke..ape-ape la yang macam farmasi..Tapi farmasi hospital aku benci..haha!

So nak beli-beli tadik,aku macam sentap sebab berus gg yang aku nak tade..Semua tinggal yang macam mewah-mewah je..haha!Agak 10-15mins kot,aku telek satu2 berus gg yang ade kat market skang..Aku suke berus gg aku tu,first die antara yang termurah dalam brand tu*aku gune brand ORAL B*haha!second,die perbuat 100% plastik,sebab aku tak suke yang ade bahagian getah skit,plastik skit..Slalo yang setengah-setengah nih base kaler mesti puteh,then getah-getah die yang kaler2 bagai..Sebab tu aku pilih yang aku suke ni,die ade 1kaler je dan sangat memenuhi kemahuan aku..chewahh!Tapi since 3-4bulan kot,aku prasan design tu dah xde kat market..So aku sentap..haha!Sebab aku dah setia dalam 2-3taun jugak kat design tu!Aku rasa la,design tu tak akan ade lagi kot..sebab aku dah survey kat semua market2 tade dah design tu (-_-")

Ok,kat sini ciri-ciri yang aku nak!

1. Kena harga RM5.00 ke bawah..
2. Harus takde getah skit,plastik skit..
3. Patot berus die type MEDIUM..kalo bole nak HARD..haha!
4. Aku prefer brand ORAL B dari lain-lain..

cukup!banyak songgeh kan?haha!

dah..bye!




Berus gg ni aku buat pegi travel :D

Saturday, October 30, 2010

~ Wanted! ~


Sile carik aku!walaupon pic ni mmg tak clear

Salam..

Haha!*gelak dulu*sebab tah kenape aku tetibe nak search name cikgu aku time darjah dua dulu..Dan ni la hasil aku dapat dari "encek google"..eceli aku dah find dah cikgu aku nih kt FB,tapi tak de pon..So,aku gigih try kat Google plak..haha..ok,first nak cite..fine!aku memang suke die..sebab die cool ah!lagi-lagi bujang plak time tu*nampak tak aku dah gatal time tu?*cite bermule,time tu aku memang budak mentah yang baru pindah dari "Sekolah Rendah Ulu Kelang"..alah,sekolah yang dalam cite P.Ramlee "Masam-masam manis" tu..Darjah satu aku sekolah situ,sebab abang aku ade sekolah yang sama,padahal aku duduk jauh dari sekolah tu,aku pon tak tahu macam mana abang aku boleh sekolah situ,sebab abang aku lagi satu dengan kakak aku sekolah lain plak..

So,bermule la aku bersekolah baru kat "Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Keramat (1)" dan ditempatkan dikelas 2 Kekwa..Setahu aku,kalo dah darjah dua tu dah hebatla,sebab ade adik darjah satu..haha!Time tu cikgu aku nih jadi "GuruKelas" aku..Mule-mule aku ingat lagi ade ice-breking dalam kelas,kena cakap name..tinggal mane..hobi..So bermule aku rasa aku suke cikgu ni sebab time aku pegi kat depan tu,die pandang aku macam"pandang tak jemu"lah!!haha..*menggila kan gedix aku?perasan je*Dah die pandang tu,aku pon relax jela..cakap la name..tempat tinggal..dan part ni paling aku ingat kot..pasal hobi aku!!So bile turn aku,time tu aku ckp la "name saya blaaa..blaaa..saya tinggal blaaa..blaaa..hobi saya MAIN BOLA SEPAK"hahahahahhahahahahahhahahahhaha!satu kelas gelak wehhhh..lagi-lagi cikgu tu..kalo aku pandai lukis aku bole lukis la muke die gelak tu camne,ingat wehh sampai skang,memang kenot go la time tu!tapi time tu kan aku patoh,tulus,ikhlas..macam blur2,aku pon gelak sekali..hahahhahahaha!*nampak tak kesengalan aku bermule?*ok,abih part 1st berkenalan..

Skang part macam mana aku bole tersuke menggila kat cikgu nih..aku sendiri tak perasan,tapi aku jadi sangat selese kot kalo adenye die..haha!*gedix wehh*Pape pon part ni aku macam dah lupe-lupe skit..sebab bape lame plak dah berlalu kan?tapi aku cube yang terbaik la nak recall balik semua2 nih..Tah macam mana,time tu aku ingat lagi die cikgu BM ngn Math aku..So,waktu BM ngan Math kan slalo hari-hari ade dalam jadual..Memang hari-hari la jumpe kot..Pastu aku ingat lagi,hari2 jgak die soh aku dok sebelah die..sebab nak borak2..haha!!suwet kan?Dah hari-hari camtu kiteorang pon jadi agak rapat la,sebab aku anggap die macam abang aku kot..dan serious,time tu aku rasa die sangat ensem!auwwwwwwwww (-_-")

Dah jumpe hari-hari kat sekolah tu,memang la kan..Tapi satu lagi ni,aku confuse skit..sama ada aku lupe ataupon aku sendiri yang nak..Sebab aku bole plak tusyen kat rumah cikgu malam-malam..Aku ingat lagi,abah hantar aku naik motor malam-malam..sejok weh,nek moto malam-malam..lagi-lagi duduk bahagian depan abah..sebab naik skuter kan..*nampak tak betape manjenye aku kecik2??ke skang pon?* haha!tah macam mana pon aku tak tahu sebab yang aku ingat aku tusyen..time rehat,pegi dapo minum air suam je..biase la rumah bujang kan..haha!So bende nih berlalu sampai habih aku darjah dua pada tahun 1997..haha!

Time hujung taun tu,aku ingat jgak,cikgu nih ade bagi nasihat kat aku..die cakap " Taun depan awak dah darjah tiga,saya dah tak bole nak tolong awak macam skang!awak kena pandai-pandai jaga diri.."huhu!aku pon"manje-manje,gedix-gedix,senyum-senyum cakap ok!"haha..Dah naik darjah tiga,bole tak aku menggila gedix time rehat aku pegi block darjah 6 tengok cikgu tu ade ke tak..tengok dari jauh pon jadi la..hahha!sebab aku tahu die jadi GuruKelas darjah 6 plak taun tu..tapi tade la hari-hari aku pegi tengok,depend on aku rasa nak tengok ke tak..haha!Dalam aku tengok2 tu..Satu hari tu aku terkantoi plak usha die dari jauh,then die pon panggil aku soh masok kelas tu..tapi,time tu aku dah pandai malu dah..aku lambai "bye2" je kt die..lepas tu aku tak pegi tengok die dah..dan aku pon pindah sekolah time darjah 4..terputus macam tu je T____T

Ok,kat pic atas tadik..dapat tak carik aku?aku taw,pic tu memang tak clear..itu je yang aku dapat setelah aku search td..sebenarnye aku ade buku tahunan sekolah tu..tapi dah bape taun plak kn..aku pon bape kali plak pindah rumah!tah ade lagi ke tah dah buang..huhu!tapelah,dah dapat ni pon aku happy kot..sebab akhirnye aku tahu name penoh cikgu aku nih..name die "Abdul Manaim Bin Abdul Hamid"..Die orang kelantan kalo tak salah aku..sebab dulu aku budak2 kan..aku ejek die "kelantan darul NAIMMMMMM" hahahah!tah pape kan?ape bole buat,time tu aku "budak suci"..dulu dan selamenye okehhh :p


P/s : Nih pic yang sama jugak..tapi aku dah mark kat mana aku..haha!
       : Selalo yang duduk sebelah cikgu ade jawatan kan..tapi lihatlah!
       : Patotnye kena pakai tudung..tapi aku terlupe hari tu..haha!


Walaupon aku tak ade jawatan ape2,tetap dok sebelah cikgu taw..ko ade?haha!

Thursday, October 28, 2010

~ Pening Itu Paria ~

Salam..

Haha..cool kan tajok aku??ko ade?tade la tu..uwekk!!btw, ye betol aku bape hari tak hapdet..sebab aku cool!!*mengelabah menggila* haha!Sebenarnye aku tak hapdet kan,sebab aku pon kurang pasti asal aku tak hapdet..haha!*paria tak??*haa..itu la tujuan aku sebenarnye hapdet kali nih..Sebab aku nak menyelami rasa macam paria..haha!So,aku dah rasa skit-skit la prasaan kalo jadi paria macam mana..sebab aku sendiri pon rasa nak hempok je,kalo ade manusia cakap camnih kat aku..haha!Jadi mari hempok aku!!Suda,aku pening..sebab aku jadi paria!!hahahha...Eh,sonok ke jadi paria?aku rasa sonok sebab aku sedang jadi paria..haha!tapi yang pasti aku pening kot..tak larat dah rasa..rasa jela,yang pasti tak serik!Bukan senang ye nak rasa pening dengan paria..Sebab tu la aku buat entry nih..sekian!

P/s : tucen itu bername paria!haha

Thursday, October 21, 2010

~ Semangat Sama Dengan Excited ~

Salam..

Huishh!Penat ok..sebab ape,sebab aku berjaya buat header ala2 pro kn..ko ade?tade kan?hahha..So,sempena aku bersemangat nih..sile sokong!!kalo tak,aku sentap tak hapdet 2-3bulan..haha!Skang aku rasa puas sebab aku ade header sendiri,dan perlu tahu bukan senang nak buat header sendiri ye puan-puan..haha!btw,aku buat-buat nih ingatkan nak tunjuk kat kak ipo aku,sebab die slalu temankan aku memalam gini..tapi,dah siap je..die senyap plak..tido la tu..huhhh!tapelah kak..nna kredit kan entry nih tok akak la...meh tengok blog die pule :) "Dia Kakak Ipar Saya" hahah!bole cmtu?

Wednesday, October 20, 2010

~ Craft tu Kraftangan ~

Salam..

Yeay!Akhirnye aku post gak entry dah lame kt draft aku..tapi tak terasa lagi nak post..asal tah!By the way,kali ni mari kite selami prasaan aku dapat "Gift" nih dari "Paparich"..haha!lame tak sebut pekataan itu..mungkin sebab aku lupekan ke?mungkin sebab tak nak sebutkannye ke?mungkin jugak aku saja tanak orang taw apekah pekataan itu?*haha..merapu je keje aku*ok abaikan!aku nak cite mana datangnye craft-craft nih?1stly,rasa sangat bahagia la kalo ade seorang jejaka bagi bende-bende camni..rasa macam "Alololololo..suwet" camtu bole?haha!

Cite die setat aku slalo la blogwalking kn..tetibe jumpe la 1 blog nih..memang buat craft2 nih..aku memang tertarik gilew la dengan "kuceng-kuceng" nih..then malam tu kiteorang chatting..Then aku saje gedix bagi link Craft tu kat Paparich..Dengan harapan die ade niat nak kasi aku la..walaupon 1hari nanti..serious cakap aku sanggop tunggu la..haha!tapi time die tengok-tengok tu die pon ckp "Awk nak ke?"..Aku hanya mampu tersenyum!auwwww :p

Lepas malam tu,serious aku sangat addict kot,asik tengok blogger-blogger yang buat bisnes kraftangan nih..Kat situ gak aku baru tahu ramai gilew kat mesia nih yang sangat "Berseni,Kretif,Rajin macam-macam sifat la" yang ade kat dieowg nih..aku memang salute la..pasal kuceng-kuceng tu memang terhenti malam itu je..So,sebab dah ramai sangat buat bisnes nih aku memang teruje dan sanggop perhabis la dalam rm100 jugak beli-beli sume nih..*nampak tak aku excited?* haha!

Yang first skali aku order keychain phone,sarong phone*die pakej* dengan car charm..mende-mende nih macam best sebab bole request apa saja yang kite nak..so,aku kan tak kretif..Aku pilih je yang biase-biase..tapi aku suke je!bangga pon ade..haha!senang cite,meh usha jap koleksi-koleksi yang ade.. taraaaaaaaaaaaaaa!!


Oren = Cik Kucen Dan Merah = Encek Tuceng



Koleksi Macam Comel


Sepasang kembar kot..haha!

Monday, October 18, 2010

~ Dah Ready ?? ~

Salam..
Hari ni agak bersemangat sebab ape,pepagi lagi van poslaju suda sampai dekat rumah..hantar ape?hehe..hantar "Putera Impian" buat jadik husband yang berwibawa siap ditaja oleh "PosMalaysia" lagi..haha!yeeee,aku tipu..nih last week aku ade beli "BagPacking" yang aku memang teringin gilew nak bag nih..tak taw asal,padahal aku bukan la jenis yang hiking ke,camping ke..takat-takat travel naik kete lalu highway..patu tido hotel adelah..haha!!Paling dahsat pon pegi pulau-pulau..kena turun naik feri je..pstu tdo chalet..haha!mencaba kan??tapi beriye beli Bagpack nih asal eh?aku pon tade jawapan tu,tapi duit aku,suke hati aku la..haha!Yang penting aku ade,ko ade?haha!Tapi,bukan nak menunjuk-nunjuk..Sekadar share dengan pengalaman aku..chewahhh!Ok2,berbalik cite aku tadi..pepagi van tu sampai terus hon yang agak terkejot kot,padahal aku dah ade dekat pintu menunggu kehadiran Bagpack aku nih...So dengan kebingitan hon van tu,aku pon agak terkejot jugak,padahal aku dah taw van tu berhenti depan rumah aku..haha!*nampak tak kimia aku ngan Bagpack?*haha!suda abaikan itu..

Okeh,nak cite lepas aku dapat je pegang Bagpack nih..serious hati aku rasa puas!!!walaupon aku tak tengok lagi presention Bagpack nih cmne..Aku bagi 100% kepercayaan habih la kat "Hencik Afiq" yang jual bagpack online nih..sebab dalam seminggu nih jugak aku macam ramah la,sebab beli barang kat dia kan..lagi pon 1st time beli kat dia takot jugak kalo pape..bukan RM10-RM20 ye puan-puan!lagipun aku dak skolah mana ade duit gaji bulan-bulan..yang aku simpan tu,itu la jela yang ade..*asal aku asik lari tajok nih??*okok,aku berbalik cite aku tak tengok lagi presention Bagpack nih,tapi hati aku cukup puas tu..dengan laju aku pegi dapur carik gunting..sebab die balot tak plak cm ape je..*sowi aku tak sempat nak snap pic,tak saba punye pasal* haha!pastu suda bukak-bukak semua..aku memang puas hati la dengan Bagpack nih..teros mencube tatkala isi penuh-punuh..haha!Bebaloi,Memang Berbaloi..

So,sape-sape nak ajak aku pegi mana-mana lepas nih,jom ah!aku dah ade Bagpack..haha!Lagipon dengan adenye Bagpack nih aku serious rasa nak pegi travel dengan kawan-kawan walaupon aku sangat merasakan agak susah parents aku nak kasi..tapi aku banyak-banyak berdoa hope parents aku lepaskan aku nak pegi holiday!lagi-lagi pegi pulau ke kan..best kot!ala-ala ongputeh tu..haha!*asal kena ikot ongputeh eh?*haha!suda...Jom tengok hasil Bagpacking ku!!!


# Kot nak beli juge..search name "Muhammad Afiq Shahmi" kat FB..Aku dah cube nak buat link untuk tatapan,tapi macam takde je..jadi aku fedup..haha!



Pandangan Depan


Pandangan belakang


Depan Bersisi..haha!



Belakang Bersisi..haha jugak!

~ Sesi Simple Senang ~

Salam
Haha..dah bape byk aku tuka template kot..kali ni mgkin bertahan kot!sebab berkonsepkan "Simple+Senang"..kan..kan?tapi ape-ape pon aku rasa relax je tengok blog nih..entah,sebab sebelum-sebelum nih rasa berat kot..lagi-lagi konon nak design sendiri..memang muntah la aku tengok coding tu..haha!suda..nanti-nanti aku cuba merajinkan diri update entry..tetibe terpikir macam mana dulu aku bole update tiap-tiap hari..dan skang plak aku pelik cmne orang bole update tiap-tiap hari..hahahahak!

Doniaaaa...ohhh.....doniaaaaa....


Saya Suke Camni

Monday, October 4, 2010

Friday, September 3, 2010

~ Bermasalah Kot ~

Salam
Hari demi hari,raye pon nak dekat...Everythings for raye aku rasa ok saje,walaupon plan taun nih cam dahsat je beraye kat kampung orang..hebat..hebat!Aku tak kesah,ikot saje,asal jalan-jalan..on!!haha..tapi hari demi hari jugak aku cube belajar mengenali erti hidup yang semakin hebat aku kena tempuh nih..aku tak taw la kenapa time aku kecik-kecik dulu,aku memang tak saba la nak besa,sebab kononnye aku rasa semua orang sedar kehadiran aku*bajet diva je*haha!tapi apekan daya,suda nak menjangkau usia nih..serious gilew banyak masalah..pastu aku terpikir"tula,orang nak besa,ko nak besa,hambekkk!"buat mase nih aku memang blaja untuk redha setelah ape-ape jela yang belaku kat aku..semak kepale kot,prasaan bercampor-baur..lagi-lagi gatal plak nak berkasih-kasihan...hambekkk nna,hambekkk!aku telan,seadaanye..tapi dalam keadaan aku budak kepada mak budak*hahak prasan* mmg sangat membimbangkan la..kadang-kadang aku terasa banyak buat salah kat orang sekeliling aku,banyak terkasar bahasa dengan sape-sape yang aku pernah bercakap..wehh!aku serious tak berniat..tapi slalonye kawan-kawan aku akan ckp"dah memang cara ko cmtu,kiteowg trime jela"erkk!sorry korang,aku siyes tade niat,tapi tula aku dah terbiase..bukan senang nak buat "benda yang tak biase,dibiasekan"huhu!Dikala rasa bersalah camnih,aku memang rasa aku nih bermasalah kot,sebab dengan diri sendiri pon jadi tak selese,inikan dengan orang plak..sudalah,malam ni aku termuddy disebabkan aku kena tabah dengan kuat untuk rasa diri terbela..chewahhh!

p/s : sakit tekak!sbb tu muddy kot?haha!tak pon,T_____________T bye!~[tak penah ckp bye] :p

Sunday, August 29, 2010

~ Alhamdulillah...Nice ~



Salam
Siang tadik,dengan hasrat ingin membeli katil..Aku pon pegi la sebuah kedai furniture nih..masuk-masuk je macam tade orang,tetibe nak sampai tengah kedai seorang mamat berwajah mix arab tegur aku..

encek arab : Salam..Welcome!

aku : haa..Waalaikumsalam..bahagian katil mne eh?

encek arab : Ohh!dekat atas..

aku : [dalam hati] paham ke die eh?haha..

teruskan perjalanan ke tingkat ats...
setelah dah tengok-tengok..aku cam tak berkenan je..
aku : Ade yang lain tak?dalam katalog ke?

encek arab : ade-ade kat bawah [sambil sangat senyum]

Kami pon turun bawah..tengok-tengok katalog

aku : Alahh,nih yang branded mahal la..tade ke yang murah?

encek arab : ini semua kualiti first..

aku : tapi,kalo tade duit cmne?haha..

ketawe kami berderai-derai..
encek arab : u nak carik katil nak kawen ke?

aku : eh,tak lah!i saja nak beli katil..

encek arab : u umor brapa?suda ada "abg"kan?

aku : ehmm,buat ape nak tahu?abg?tahh..ade tade kot!haha

ketawe kami berderai lagi...hahahahah!

encek arab : kalo i la,u nih "Alhamdulillah..Nice"

aku : what u means?

encek arab : tak la,kalo i ade kawan macam u,i jage u [senyum sampai telige]

aku : kalo i lah orang tu,boleh la dapat katil baru..hahhaha

encek arab : boleh!"Alhamdulillah..Nice"

[aku dah macam cuak,nak balik..tak jadik nak tengok-tengok katil]

encek arab : kalo u nak beli ape-ape furniture just call me..

aku : mane ade number..hahhaha!

encek arab : i boleh bagi.."Alhamdulillah..Nice"

aku : hahaha..tak pelah!thanx..[terus jalan laju-laju menuju pintu]

encek arab : cik..cik!!thanks come again..

[aku angkat tangan je]haha..

p/s : macam taw-taw je aku ske gilosttt type muke arab2 nih..haha!

Saturday, August 28, 2010

~ Membela Dan Menternak ~

Salam..

Haa,entry kali ni cam nak ketawe-ketawe sebab baru dapat hadiah..tapi hadiah ke?sebab aku yang pilih kot..haha!ehmm,sejak dapat hadiah ni..aku macam melanton-lanton plak teringat semua benda "sweet" penah berlaku..bukan la nak jiwang-jiwang..tapi tak kan nak tipu diri sendri..lagik-lagik bulan pose nih..tak baik tipu taw!sudah,aku nk tunjok hadiah itu..

name saya "motmot"

timekaseh pada "hencek ameen" sebab bagi hadiah ini kepada aku..tak taw asal aku skang sangat obses stuff yang comot-comot saje..sampai anak buah aku comot-comot pon,aku asik kish je..haha!nena..nena anda suda berubah kot!tettttt...

eh2,btw aku baru je tuka template..tuka sume-sume bagi lebih "matured" skit..tapi matured ke??haaa..itu kite tak taw tu..So far aku ok kot..sebab nak nampak cool2 je..mat cool tak?haha!

Friday, August 20, 2010

~ Asyik! Bila Suka Bergambar ~

Salam..
Pada pagi yang hening ini,aku nak tido balik..tapi macam tak boleh plak..pastu tetibe aku terpikir "eh,banyak betol picture aku snap..tak kira la dari kecik sampai besa lagu nih"haha..So,dengan laju aku bukak file picture aku kt "Delily"[nama notebook] aku nih..tengok la picture yang kadang-kadang aku rasa "woii!!budak comot ade ke ko snap time ko rupe camni?"tak pun aku rasa macam "nena budak gemoxxx!!" hahak!tapi ape boleh buat,kegiatan ni memang tak boleh dipisahkan kalo aku kat mana,dengan siape,tengah buat ape..semua la pasti 1-2 snap picture akan terjadi..cume kadang-kadang yang sangat jarang aku terlupe,sebab excited tak hinggat!

So,kalau nak ikotkan aku tak rasa malu ataw segan bile didepan "lensa"..chewaahh![bajet artis ah?]haha!tapi yang aku pelik time present tak de camera aku mula la merepek-repek aku cakap..peluh tak hinggat la,aku rasa sejok,tapi peluh penoh nih satu muka..nampak tak aku seorang pemalu sebenarnye..hahakk!sudah,itu bukan ceritanye..yang pasti aku suka bergambar walaupon aku penah dapat pujian "photogenic"!ape itu photogenic?senang cite,nampak sempurna la dalam gambar dari yang nyata..ohh!adekah aku sebegitu?tapi paling-paling dapat gok pujian..hahak!So,dalam meningkat umur tahun demi tahun,cara pengambaran aku boleh dikatekan berbeza-beza sebegitu gak aku beza-beza gak kot..hahak!

Ok,meh nak share pic kecik-kecik dulu..ade orang cakap muke aku dari kecik dibawak sampai ke besa..that y sampai sekarang dok comot lagu ni ja!haha..tapi aku rasa muke aku time baby tak same langsung dengan sekarang!seriousssss.....taraaaaaa!!


Hai2..saye nena :p





Haaa,betol tak aku cakap?takde langsung cm muke sekarang..kadang-kadang,aku sendiri pon tak caya"nih ke aku?"hahak!agak kesengalan disitu..haa,kalo nak taw gak..zaman kecik-kecik aku dulu,aku serious "sengal"  tahap babeng punye la..sampai macam malu dengan diri sendiri,sebab bapak sengal ahhh..menci2!hahak..Pastu kalo aku teringat,aku bole gelak sorang-sorang..pastu aku terpikir macam mana la aku bole jadik camtu skali..hahak!

Seingat aku jugak,range aku sengal-sengal tahap mendewa tu antara darjah 1 sampai la darjah 6 kot..sebab aku ni boleh la dikategorikan cepat terpegaruh..sampai skang kot,tapi skang nih bole pk skit..so,bertahan-tahan la juge..hahak!haa..nih ade picture aku besar skit myb dalam umor 3-4tahun kot..aku pon tak taw aku umo bape time nih..hahak!tapi,time nih muke aku dah terselah kot..nampak dah la bentok-bentok muke skang..haha!
yes!posing tetap posing ye..hahak
Eh,macam banyak cite plak kali nih..tape lah,aku cite nih dlu..satu hari nanti aku,aku akan cite ape yang aku dah buat sampai dicop sengal hahak!pstu kena scan-scan pic lagi untuk jalan cerite yang menarik..tak gitu?ahaks!sudah,tak perlu sume nih..haa,btw aku agak sentap ketika type nih,sebab "encek kwn" aku tetibe senyap..tadi aku soh tido,konon tak mo,nih dah senyap..So,aku anggap die dah selamat la tu..tapelah encek kwn,harap awk tido dengan prasaan bangga sebab ape,sebab awk berjaya tido tanpa sebarang pesan..hish..hish!ape tah (-_-")



Monday, August 9, 2010

~ Ternages ~

Salam..
Aku ternages hari ini sebab :-
1. Pepagi lagi aku kena kejot sebab dia nak kuar..
2. After mandi nak pakai lens,lens plak masok lubang singki..aku baru beli tuuuu!!
3. Berkemas dari pukul1030 sampai pukul5..berdiri je kot!
4. Aku nak beli ayam goreng,tapi kedai tutup..
5. Aku letih..
dah..sekian!


Wednesday, August 4, 2010

~ Tak Pregnant ~


Salam..
Yeahh..yeahh!tak mengandong..
mmg ah,ko tak ade laki lagi lah..
aah la..sengal!*desas..desus..hatiku*
chewahhh!

sudah-sudah..macam ni cite die..
suatu petang yang panas gilew..
perbualan antara mak dan anak perempuannye..

Puan mak : Panasnye hari nih..

Cik anak : aah,dah bape hari tak ujan kot..naseb tak terbakau kulit..haha!

mereka ketawe-ketawe dengan riangnye..

Cik anak : Mak nak taw tak,dah 2bulan lebih nak masok tiga kot tak period-period asal eh?

Puan mak : Kalau org dah kawen tu maknenye "PREGNANT"!haha

Cik anak : hahaha..tu taw la,tapi nih tak kawen lagi ah.. hahha

mereka ketawe lagi...sekian!itu je cite die..hahahhahaha!!

Akhirnye mereka hidup bahagia(ape kne mengena?)hahaha
tak..tak!esukkannye Cik anak pon period..
alhamdulillah..Tak Pregnant!
sungguh tak terkate keBESARanMu YaAllah!



Tuesday, July 27, 2010

~ Suara Aku Sedap ~

Salam..

Hahahahahahha..stetment yang sangat-sangat berani tahu??biar lah ape orang nak cakap,tapi aku gembira ape y aku dah buat..however(chewah speaking la pule) selamat mendengar la eh!!gilew tabah aku nak wt sume nih..bak kate owg,ade kemahuan disitu ade jalan!

Bugis Lamo







Persimpangan Dilema







Salam Buat Kekasih





Sunday, July 18, 2010

~ Andai Kata Saya Emosi ~



Salam
Erkkk!!entry konon lebih emosi ye tuan-tuan,puan-puan sekalian..disebab kan aku macam nak emosi-emosi nih,ade ke patot aku nih dicop kan sorang yang suke sentap?tak pun,suke angkuh?tak jugak sebagai sawan tangis(sensetif)?ohh..tolong la!aku xperlu semua gelaran ni..bagi aku simple kalo aku pk logic itu lah realitinye..kan senang konsep camtu,tak perlu nak pikir yang org tu ini,org tu itu..payah lah,sebab manusia macam-macam rasa ada,perangai,keinginan urghhh!!stressss...

Tapi yang senangnye,pk kan 1 benda yang kita akan ok je sentiasa,contoh aku buat ni sebab aku suke..bukan sebab ambik hati ke,rasa nak tunjok baik ke..eee,plis ah bukan aku keh!lagi pasal mulot masing-masing zaman skang nih memang "lancang kuning" tak kire la laki pompuan kecik dewase..umang aiii,sume main sembor nih!!dalam istilah aku "fire"!!kalo ckp kt anak buah aku,comfrm die ckp"nih main ultraman ke makude?"haha

sudah la,aku bosan la hidup bergelumang ngan konon takmo sakit kan sape-sape atau nak jage hati sape-sape..aku rasa baik kite jaga hati masing-masing lagi safe kot..dari cakap diri ni,asik salah je..tak pun org tu memang sangat salah..fullstop!baik pk masa dpan nak buat ape nih?kalo aku,aku pk nak kaye weh,cmne nak kaye?tade laki kaye pon,yg penting aku dh kaye..dan dapat laki yg soleh..chewahh!haha

nampaknye aku skang kena lebih pandg kehadapan walaupon bagai-bagai haa aku tempuh sebelum nih,kalo org lain aku rasa mau pengsan kot ngn ujian yang agak mencabar sehingga tiap malam aku nak tido je,aku msti mcm muhasabah diri dengan air mata yang melimpah ruah pk nye aku pasal dugaan-dugaan macam nih..tapi tape kehidupan harus diteruskan walau bak kate orang la "telor dihujung tandok"haha!betul ke cmtu eh?aku hentam je,tapi yg aku dgr mcm tu kot..kalo salah sile betul kan aku!

fuhh..penat jgak eh emosi-emosi cmnih..tapi slalo nye terapi yg baik adelah "lepaskan" tak kire la kt org ke,blog ke,kt bukit(jerit) macam-macam jenis bole buat kalo nak lepaskan emosi nih..chewahh!!mcm la penah buatkan..suda..suda,agak merapu ye!!mintak maap..peace~

Wednesday, June 30, 2010

~ Wehh!!Cantik ke?? ~

Salam..
Haaaa!!ganas tak tajuk aku??tu ala-ala tnye kt kenkwn aku la..tak kan nk cakap dgn penoh sopan kot..seperti "awk,saya cantik ke tidak??"tak pun,"Polan(name) adekah saya ini cantik??"hahhahah..sunggoh tak penah aku ungkap kan ayat sebegini kat kawan-kawan aku kottt!!so,ungkapan tajuk aku ni kira sesuai la utk mude remaje cm aku nih...auwww!!!

Title aku kali nih,eceli tak kene mengena pon nak ckp org itu ke org ini..Nih haa,aku dpt award dari "kakak" ni..thanx la sbb ingt jugak nak bagi award "cantik" nih..blog aku nih dah la simple saje,bole gak ketegerikan cantik??ke orgnye y cantik? itu kite tak taw tu..haha!tp,pelik kot..

so,dikesempatan yang ada nih..aku ekceli cam rasa "down" kot..smpai habih la rambut aku gugur cm daun kering..haha!tp risaw weh,sbb rasa cm byk dose je..Allah pon bg tnjok cash je kt aku kan..tp,aku tabahkan jua sbb tak nak menjerit2 plak sbb rambut gugur kan??haha!dah,aku nk smyg la moga-moga rambut aku sihat kembali seperti asal..chewahh,sgguh skema pada malam nih wahai nena..haha!

award yang telah dianugerahkan..tq2!!

p/s : tetibe rasa nak guna "left align"..


Thursday, June 24, 2010

~ Yang Ke-100 Kali Yer ~

Salam..


Yeayyy..yeayyy!!akhirnye follower aku smpai dah ke-100..thanx korg sbb suport aku dari blakang,depan,atas dan bawah!!hahhah




dah,itu je nak cakap..sj je nak bgtaw,walaupon korg ckp"ekeleh,tu pon nk bgtaw"
hahahhaha..
timekasehtimekaseh korang!!!




pic aku paling latest!!

Wednesday, June 16, 2010

~ KASIH dan SAYANG ~

Salam..

Aku ade 2 orang kawan..sorang name "Kasih" dan sorang lg name "Sayang"..Dieorg nih,kalo kat mana-mana pon dieorang mesti same-same je..jarangla kalo sorg nak kesini,sorg lagi nak kesana..kawan-kawan aku yang lain pon slalu gak kawan dgn "Kasih,Sayang" nih..tapi kan nak jd satu cite..aku nih mmg lebih rapatla kepada "Kasih"..sebab time tu aku betul-betul rasa yang Si Kasih nih,mmg best la dgn aku..So,aku macam slalu la rasa seronok je dgn adenye si kasih nih..tak lame lepas tu,aku mula rasa kasih nih cm taknak kawan aku ke,atau kecik ati dgn aku,ade sorok pape dari aku..mule dah rasa camtu,mgelabah carik sebab kenape kasih nih makin menghilang dan menyepi..Aku takpuas hati,aku cube jugak tnye kawan-kawan aku kot-kot dieorang tahu la si kasih nih kat mana...Last aku dapat contact dari phone je,tak kira msg ke call ke,tapi lepas tu die teros diam dan pergi mana,aku pon tak tahu...

Seminggu dah berlalu...Tetibe hati aku berdetik nak tanya kat "Sayang",sebab dah lama Kasih nih diam tanpa berite..sebab slalunye kat mana ada Kasih,kat situ la ada Sayang..Tapi tak utk kali nih,Sayang cakap "dia pergi mencarik mimpi yang pasti"..Aku macam tergamam,kenapa kena pergi??padahal aku sorang-sorang je kat sini..sekali lagi aku tertanye-tanye,"Ko taknak kawan aku lagi ke Kasih??Aku ade buat salah ke kat ko kasih??"(cakap dalam hati)..Sayang pon datang kat aku lalu berkata,"Awk jangan la sedih,bila sampai masanye nanti kasih tu balik la.."Aku pun menjawab,kenapa cmnih??Aku perlukan Kasih!!sebab selama ni,aku msti bersamanye,ape pon aku buat dengan adanye die..sekarang aku kena cube lupa kan die??ohhh...sgt kejam ko kasih!!!hilang tanpa berita dan aku perlu lupekan semua yang kita penah buat bersama...

Aku tertanye-tanye lagi..Kasih,dimana kau ye??aku sangat memelukan ko dikala aku tidak berteman..tapi,aku rasa ko tak akan mendampingi aku dah,sebab ko mesti ade misi dan cita-cita ko kan??aku harap,ko boleh menempuhi semua rintangan yang bakal ko hadapi nanti..sebab aku pon aku menghadapi pekara yang sama wahai kasih..tapi dengan peninggalan Sayang ko bagi kat aku,aku rasa dia memang tidak lengkap.Dia perlukan teman kembarnya juga tak cukup dgn aku saja..takpe lah,jika ada satu hari nanti ko teringin pulang berjumpa aku dan kembar mu "Sayang",aku tidak teragak-agak akan bertemu walaupon ko suda mempunyai kawan yang lagi baik dan lebih sempurna dari aku..aku cuma dapat mendoakan ko selamat dunia dan akhirat..

P/s : Maybe cite nih teremosi kot..tapi,kisah benar nih..just de la tambahan cerita,bg sedap skit nak cite!!btw,cite2 cmnih teringat plak lagu Raihan-Kasih Sayang..Jom dgr!!







Thursday, June 3, 2010

~ Jom Main Jiwang-Jiwang ~

Salam..

Macam ni nak habaq mai..nih bukan contest ke tag aw!!tp,aku saje-saje nak tengok sape-sape yg bole lawan kejiwangan aku..ada "hadiah" aw!!(tu pon kalo aku betol2 tgkap leleh la ngn ayt2 jiwang itu)

Cara die simple,iaitu :-
* Kena buat 1 rangkap ayat jiwang tak terhingga yang tidak kurang dari 20 patah perkataan dan berlebih-lebih mana pon nak buat,buat la..
*Ayat tu jugak kena dimulakan dengan "Nena................."
*Perkataan-perkataan itu plak,mesti la dari "TAJUK - TAJUK LAGU" yang ade kt dunia nih..
* Kata hubung seperti "Yang,Itu dan lain2" lagi..tidak dibenarkan!!tetapi jika tajuk lagu itu,ada kata hubung tu..bole la tarok,xkan nk buang kot..kang tak puitis plak ayt2 tu..hahah!!

Selamat Mencube!!ingt,ada hadiah wehhh..hahah!!

so skang..jom tengok ayat2 aku buat utk diri aku!!haha..

Nena...Jangan ada benci kerana dia secebis harapan gemilang,
lagu gembira akan datang meniti hari bersamammu 
jangan kau mimpi hanya satu layar impian
dialah dihati sembilu enggan kata
aku dan dirimu mestinya cinta sempurna
tanpa cinta khayalan hanya kau yang mampu
jangan kau lepas wanita chantek sempurna
semusim bila aku sudah tiada dan jatuh cinta lagi
bertahta dihati  ada untukmu
hujan melawan kesepian atas nama cinta
mungkinkah hanya dimercu memori tercipta
sesuatu janji bawa ku terbang
percayalah im yours when you believe..

hahha...dah la kot!!pening ingtkan lagu2...


list lagu
Jangan ada benci - Casey
kerana dia - Yassin
Secebis harapan - Nora
Gemilang - Jaclyn Victor
Lagu Gembira - Dato' SitiNurhaliza & Zul (A to Z)
Akan datang - Amy Mastura
Meniti hari - Amy Mastura
Bersamammu - Sarah Raisuddin
Jangan kau mimpi - Sarah Raisuddin
Hanya Satu - Nora
Layar impian - Ella
Dialah dihati - Dato' Siti Nurhaliza
Sembilu - Ella
Enggan - Fauziah Latif
Kata - Hazami
Aku dan dirimu - Ari lasso & Bunga Cinta Lestari
Mestinya - Tere
Cinta Sempurna - Yuna
Tanpa - 6ixty sense
Cinta khayalan - Stacy
Hanya kau yang mampu - Aizat
Jangan kau lepas - alexa
Wanita - Dato' Siti Nurhaliza 
Chantek -Fabulous Cats
Sempurna - Gita gutawa
Semusim - Marcell
Bila aku sudah tiada - Hujan
Dan - SO7
Jatuh cinta lagi - Matta
Bertahta dihati - Farahdiya
Ada Untukmu - Nubhan
Hujan - Sudirman
Melawan kesepian - Dato' Siti Nurhaliza
Atas nama cinta - Rossa
Mungkinkah - Sheila Abdul
Hanya Dimercu - Ayu OIAM
Memori Tercipta - Shila
Sesuatu janji - Taufiq Batisah
Bawa Ku terbang - Fabulous Cats
Percayalah - Dato'Siti Nurhaliza
Im yours - Jason mraz
When you believe - Mariah Carey & Whitney Houston












~ Orang Cakap Kan..... ~

Salam..

Sekarang ni tgh pikir,asal rata-rata..
Orang cakapkan aku nih..
"Cool",padahal korang xtaw weh!!aku cuak gilew bile aku langgar kete orang then aku blaa cmtu je..jantong aku cm nk pecah kot..(jgn bgtaw abah aku)

Pastu

Orang cakapkan aku nih..
"Hepi-hepi" saje,korang tak tahu bile aku emosi..sebab aku je yg tahu aku nages,marah,tak suke...tapi,sape lame2 yang kenal aku dapat lihat sume nih..(malu-malu)

Pastu 
Orang cakapkan aku nih..
"Muke Sombong",siyes tak lah..tu dinamekan tak kenal maka tak cinta..sape yang kenal aku..taw la aku bukan sebegitu,cume jarang senyum kt orang tak kenal..

Pastu

Orang cakapkan aku nih..
"Kelakar",korang tak tahu aku selalu marah-marah anak buah aku..sampai anak buah aku ckp"mak ude nih asik marah je..hahaha!!(thanx anak)

Pastu

Orang cakapkan aku nih..
"Tak Gedix"..hahah!!aku sangat kot..tak caye,tanyela "Paparich"..tahu segalenye..

Dah2..nih rahsia,tak leh bgtaw banyak2...

The End
p/s : nih semua,orang yang kata..aku cume nk bgtaw keadaan sebenarnye..hahahh!!






Tuesday, June 1, 2010

~ Deko..Deko..Deko ~


Salam..
Malam ni aku cm bermimpi sebab aku rajin nak buat semue nih..
paling tak leh bla nye..aku bole plak ter'pk idea ni time tengah mandi mgrib td...
so,kat sini bole la kite lihat koleksi-koleksi "Picture Deko" ku..
sebenarnye..aku edit picture saje..bkn la wt pe pn..tp,sj nk sdapkan cerite...
meh aku cite satu persatu pic aku tu...

Bermule dari "atas belah kiri"
pic tu terhasil apabile aku baru balik dari "Genting Highland"...
pic sebenarnye,aku berdiri sebelah beteri (sape penah pegi,taw la ape aku cakapkan)tapi,aku dh editkan jadi aku sangat gumbira lah..disamping "im feeling good" tu..
then sebelah pic itu plak,aku baru berjinak2 cube effect y ade utk edit pic..dan terhasil la pic bername"what r u looking for??think about it"
last baris atas ni..aku buat sempena aku frust jap time tu..
so,utk menunjukkan rasa tu,aku wt la pic nih..dan aku pk ia akan pegi dgn penoh makne..dan tiada kesan sampingan..chewah!!cm iklan ubat plak..hahhah!!

Baris bawah tu pule "dari kiri"
aku mendapat idea dari melihat pic-pic kt "Google"..
dan tercetusla pic nih..dan byk mendapat pujian time tu(bkn riak eh)..cube xkemas sj cutting pic tu(br2 blaja lg)
lagipon,mase tu aku masih keadaan mencubecube..so,aku hentam sj..nk ulang smule..ohh..tidakk!!!
pic tgh tu plak..1st skali aku cube utk m'edit..klaka je,cm kanak2 riang!!hahahha
and last but not list..aku ske pic nih,sbb die ala2 arabic skit..simple,tp nmpk best(bg aku la)
hahahhaha..



Nih pule pic agk best la yg terhasil dari aku xde keje..
1. Pic nih susah nk dihasilkan..amik 20-30menit jugak la..sebab nk nampakkan kepale org tu..
2. Pic nih memang diniat kan untuk diletak kat YM..tp bg nmpk ade seni skit..aku tambahkan lite skit..hee!!
3. Dikala aku rasa aku xyakin,aku mesti buat kata-kata semangat cmnih..bkn nk jd bongkak,tp hidop ni kan msti diteroskan so aku kena kuat la utk tempoh semua kan..kan??hee
4.Aku create nih,time aku tgk2 wallpaper kt "Google"..then,nmpk je langit tu..teros ade idea..aku saje amik pic muke aku y anggoh(sbb ade owg ckp aku anggoh)hahahhah!!!

ehmm..bukan susah taw nk edit2 nih(bg spe y minat..msti try!!sbb kalo dpt wt y best tu..rs,best je!!
so,wt mase nih...nih jela dlu koleksi-koleksi "Deko picture" kali ni..sbb aku agk lame la dh tinggalkan activity nih..sbb die perlukan feel..hahhah!!haaa..nih2,pic paling baru skali aku edit..smlm!!!

[ Menghargainye..kerana itu adalah hak kite]
auwww!!!masih emosi..hahha!!



Wednesday, May 26, 2010

Bak Kate Status YM aku "love for the right reasons .. again?"

Salam..

Today like always, wake noon .. then I do not know what I do ..
Literacy closed, last evening I had the night .. Ahhhh! bored la ...

...........
...........
............
...........


right then .....
I sit, lie down I do not know what to do .. hahhaha!


about the title .. I sit down I thought it ...
why be like that eh?
I think to themselves this kind of weak right la kan .. so which one are not rite .. betol nokk(not)? eeee .. Tah! up to u la ...

 
feel to be like baby .. all those kishh .. love .. hugs .. hahha! dah2...
(emosi sume nih) 
Haa..nih la baby bhgia kan??hahhaha
Adil..(anak buah aku) 

Thursday, May 13, 2010

~ Fresh Kot ~

Salam..
Weh..wehh..takleh tido kot..tak taw asal,myb sbb kaki aku luke nih..so berdeyut2 tahu??tp,ok lg kot!!nak tahu asal jadik cmnih..td aku aku mndi-mnde air terjon..so tahap gakon aku men redah jela batu2 y ade jalan saje..tp..tp,aku bkn la xpenah mndi ok..just tiap kali mndi mmg sebegitu..so,nk slh kn spe??hahhaha..

Dah..dah,cite lain ah plak..aku sbenarnye,rndu nk tulis2 nih..tp tula,aku xtulis pon,sbb aku bkn la bz mne pon,jz tak feel kot...skang aku ade feel skit-skit..sbb aku dh setat cuti,so SGT la free ok!!pada sesiape y rs kehadiran aku kt dri korg sgt seronok..jgn lupe ajk aku weh,kalo de pih mne2..sure pnye,gilestt busan dok rumah saje...

Adoi..adoi,aku tetibe cm berdebadeba...so,rs panas ngn sakit perot(cm nk exam plak)..Yeayy!!sok aku nk blk rumah dh..jadik suri umah y berjaye dan berkalibel..tgalkn dunia bujang jap..hope "paparich" pndai jge dri,hiasi peribadi..chewahhh!!xhebat gitu,katekate semangat aku??gilestt sume nih...

Okeh..okeh,aku nk cube tido ah..sok aku nk pih karok b4 blk,so kne bgun awl eh tuantuan,puanpuan!!

Tips pjagaan sore : Tido kena ckup..bykkan minum air suam!!chewahhh...










Saturday, February 27, 2010

~ Status Cik Sudah Bertukar Puan ~

Salam..
hari yang penoh aktiviti..tp,aku sempat juge mluangkan mase tok tdo dipetang hari td..
yela,penat la katekan..btw,aku tak taw pon pe y penat tu..jz aku sgt ngntok bermain
permainan diberi nama "The Sims 3"..family nye sgt harmoni dan kaye xhenggat pnye!!
so,hari ni aku pegi sebuah(betol ke pjodoh bilangan aku nih??) majlis perkahwinan
kawan a.k.a kakak a.k.a x-jiran aku..fuhh,byk pulak alias..hahhaha!!
setelah,sume dh settle..means jmpe2,snaping2,mkn2 dan tros pulang..
alhamdulillah,sumenye bjln dgn lancar!!!

mari lihat...





kak Ana bersama suaminya


 

ni kak Ani adik kpd pgantin...


Tuesday, February 16, 2010

~ Name Pakwe Syamil ~

Salam...
Chewahhhh,tajokk xhinggat je!!
tp,aku sgt suke "Encek Syamil" nih..
lontaran sore die membuatkan aku "terkesima"
lalu terbayang,"Kalau la future husband aku sebegini rupe
siyes wehhh,xcarik len"hahhahaha..
tp,yg pelek nye "Ada Apa Dgn Syamil"????
haaa..tu mari kita "Munajat" bersama2...


Saturday, February 13, 2010

~ Bil Broadband aku RM20k ~


Salam..
Hambekkkk!!!
gilew arhhh!!!spe nk byr nih??ahhahahha..
eh de discounts la :p

Thursday, February 11, 2010

~ Santapan Malam Ini ~

 Salam..
Memule sgt teringin mkn "Domino's"..So,dgn laju order online saje!!tp,sj je pilih "take away"konon2 nk jln2 la skali..sbb sgt busan spnjg ari dirumah just pegi skolah selame 1jam 10mins..pstu kembali ke rumah blk..dudok sj dlm rumah smpai la "teringin" td...pstu,dh siap2 tok konon2 pergi jln2 itu(sekadar mengambil ape y d'order td..teringin pule rs nk minum air buah y fresh lg besarrrrrr punyerrr!!!ckp kt leya"weh..teringin la nk minum air sdap2..haus!!!"leya hanya berkata"ehmm,ok gak tu..lgpon boring kn dok umh,bole jln2 lg"aku ckp lg"tp,nk pegi mne nih??xtaw kt mne y besh"leya hanye sepi disebelah aku..hahhahaha!!~

Dalam 10mins jln tanpa haluan..tetibe rs kt "desa pandan"ade kot..air2 sebegitu!!aku pon ngn tanpa pape pon..tros je pegi ke sane..smpai2,ternmpk banner tulis"Char Kueh Tiaw MELETUP"aku pon ckp"eh,cmbesh je..lame xmkn kueh tiaw!!"leya pon ckp"aah,jom try!!"kami pon kuar dr kete..tros pegi around meje2 gerai tu,nmpk tutup..tp rmai duduk kt area2 meje gerai tu..tetibe de sorg kakak nih dtg kt kami,tnye"ye dik,nk mkn pe??"aku pon ckp la"de ke Char Kueh Tiaw tu??(smbil tunjok banner owg tu)..akk tu ngn confidntnye anggok2..kami pon dok jela meje dkt ngn die..time order kami ckp la"nk kueh tuaw tu la"tp akk tu ckp"kalo y tu,kt sane..akk punye kueh tiaw penang je"dlm ati aku"pulakkk dh??"yela2..aku just ckp,xleh try la.."pstu,order air..kakak tu ckp"minum dik??"aku pon ckp"air tembikai la"leya air sirap sajeee!!pstu aku ckp,air tu cawan die besa x??nk y besarrrr punyerrr ade??kakak tu ckp,"ade2"..yehh!!gembire disituuu...

smpai2 je air kami..

TARAAAAAAA!!!!
 
 nmpk gile perbezaan nye!!:p



Jemput makan yerrr!!!~


fuhh..alhmdulillah..gilew kenyang tahu!!
air xabih..bungkus bwk blk.....jimattt!!!
hahahhaha...

Saturday, February 6, 2010

~ Cili Memang Terbaek ~

 
Sebelum


Selepas


Senyuman Kenyang!!alhamdulillah

Saturday, January 30, 2010

~ Ce Jadik Hebat ~


Salam..
 hehe..dlm sebulan 1hb dan 30hb sj aku mgarang cerite,bkn la mls nk bercerita tp lyn cerite kt tb lg besh..hahha..pape tah kn??dh2,aku skang konon2 nk cite nih..
hebattakhebattak?

okok,setat cmnih..dlm beberape bulan nih aku rs cm2 hal dh blaku dlm hidup aku nih..lg2,"Delily" sering sakit skang..so,aku xtaw la..npe die slalo wt prangai skang nih..eh2,bkn la wt perangai..dh naseb die kot nk sakit je..xpelah,mgkin kt situ die nk uji aku,nk tgk aku stil syg die ke tak..tp delily nmpk sndri kn??betape aku syg giless la kt ko..bkn sng nk jadik sng aw..so,CE JADIK HEBAT!!~

lain2 bnde aku rs sgt hambar starting tahun 2010 nih..contohnye,cm konon2 smangat nk pih skolah..klas xdela..jadual xhapdate la..CE JADIK HEBAT!!xdela aku y hebat nih(sile muntah) terkial2 konon semangat nk pih klas uh..saba jela kn!!pstu aku tnye,heboh ckp"tggu jela nnt kteowg updates"...eeee,CE JADIK HEBAT!!!asik treadmark je "#$%$%#(name skolah) hebat"..tp harommmm!!!

pstu dlm bape2 wik nih plak..asal kete2 around kl bwk cm kentot2sedunia apehal ehh?kalo y cm bgs uh,ko jela nk dluknnn??aku nih,mmg ske tggu blakg ko..time traficlite ko je bole lps..aku mmg kne tggu knnnn??kentotngokngeknye owg!!y C kelembapan plak..ko ingt sume jln2 nih mmg tok bwk 20km/j??pstu dok tgh2,aku pon xtaw ko nk pih mne sbnrnye..paling aku geram,dh ngokgek cmtu,ko tetibe nk bnti tepi an..pstu aku kne elak ko..pstu kete belah kanan mmg stok xbentinye..siyes aku hamokkkk dlm kete wehh!!terjerit2 cm mati laki aku(pernah ade laki ke??)smpai aku lupe dh ape aku ckp..tp aku terjerit2 kot,then rs nk bwk kete kbal je,lenyek kete2 korg..anda sume bajet sunggoh anda tahu??fuhh..sgt geram..
CE JADIK HEBAT!!!xyh myusahkan aku pijak clutch la..pijak minyak!!ingt sng ke nk bwk manual kt kl uh..taw la korg2 sume kete auto..pickup,power,mantap,elegen...aaahhh,pape jela!!tp,CE JADIK HEBAT......

dh tu sj..hahha!!~
"nemeen papa hebat x??"