Tuesday, November 23, 2010

~ 21 Hari Jadi ~

video
Salam..

Selamat Hari Jadi Ke-2 Cik belog..
Dah 2taun kite tulis macam-macam kat awak..Dan awk pon tak jemu-jemu melayan kerenah aku..Timekaseh menggila kite ucapkan kat awak..Selame kite ade awak,awak memang best je..Sempena hari jadi kite same nih..Kita memang rasa sonok sangat ade kembar hari jadi ngan awak belog!haha..

Cik belog,
Nak taw kite ade buat video sempena hari jadi kite ritu..Dan maaf cikbelog,kite lambat sangat wish kat awak..bukan ape,kite lately nih banyak sangat masalah..tapi kite tak cite kat awak..sebab kite rasa,kite boleh buat sendiri..tapi sampai skang pun masih ade je masalah tu belog..kalo lah cikbelog boleh tolong kite,kite lame dah cite kat awk cikbelog..takpelah,myb semua yang jadi ni pengajaran untuk kite..kite dah boleh redha dah cikbelog kalo nak tahu..hebat kan kuasa Allah?Hari-hari kite berdoa untuk jadik orang yang solehah..Dah la cikbelog,kalo kite ade mase nanti kite anta entry lagi kat awak..btw,saya sayang awak sangat-sangat cikbelog! :D

P/s : Entry nih dah siap 231110 lagi..tapi kat draf je yang mampu..hari ni baru la ter'post..haha!

Tuesday, November 9, 2010

~ Tak Sehebat Sape-Sape Yang Rasa Dia Hebat ~

Salam..

Serious!!!Aku sangat pening skang nih..Pening sebab ape??sebab design yang comot-comet nih..haha!
Ye,aku tahu blog aku comot je..tapi ade motif taw!motif die,aku cam nak redup-redup je..if pakai kaler terang-terang tak ke silau kan?so,aku cube lah nak redup-redup kan keadaan..tapi nih la hasilnye..macam comot je!biar la,aku pon comot je..haha!

Btw,Aku tengah tunggu "Paparich" aku text ataw call aku..tapi macam "YANGGGG HADOOOOO" je..tape-tape aku tabah je nih..sampai aku tak tabah nanti aku kaco die..sape soh lambat kan?haha!

Eeee,comot ah!tapi biar la..haha!bukan senang eh nak hasilkan macam nih..walaupon aku blaja je coding2 nih..tapi tak plak blaja pasal HTML..aku blaja JAVA..VISUAL BASIC..C++..tah ape lagi,yang aku ingat kalo masuk lab tu kena tengok code2 yang bahse ape tah..naseb tak gune binary,lagi pening!aku memang tak pandai math..haha!

Eh2,tajok aku ala2 aku "Down" menggila..tapi isi entry aku,aku gelak-gelak je kot..apekahhh??suke hati aku ahh!atleast aku sedar diri,aku "tak sehebat sape-sape yang rasa dia hebat"
jap!nak search budak comot cam aku lah..haha!




Sama tak comot?haha!anak buah aku nih

Thursday, November 4, 2010

~ Aku Gurau Pun Tak Boleh ~

Salam..

"Aku tade niat nak memperkotak-katikkan ko weh!!serious weh,aku gurau je..jangan la macam nih,bagi la aku peluang lagi..lepas ni aku serious je kalo ko tanye!huhu..plis..plis..pliss..ok fine!ko tetap pendirian kan?aku pon!"

*Gelak dulu lagi*hahahha!aku macam menggila pagi nih sebab malam tadi punye hal la..

Cerite die bermule..
Aku nak tido dah time tu,tapi terasa nak tengok emel plak..So,aku bukak emel..biase-biase la emel iklan lah,apelah..aku layankan aje..tapi ade dua emel nih aku tetibe rasa nak klik la link die..sebab dah lame tak bukak..emel itu ialah dari "FormSpring"..Aku join bendealah nih lame dah..tapi aku cam tak leh trime konsep die..rasa mcm "belajar menjawab" je haha!so,aku dah lame tinggalkan ia..tapi malam tadi rasa nak tengok..sebab message 2orang ade anta pertanyaan..haha!

Nak jadi cite,aku pon klik la link tu tanpa rasa pape..time dah klik tu tetibe die kuar form suruh update profile iaitu DOB *Date of Birth*..aku dengan keadaan ingat nak main-main je..aku letak la DDMM2010..ahaks!then save..DANG!!
die kuar bendealah nih.....



Kira aku macam kena BAR kot..bukak je web die,terus kuar bende nih..huhu


Aku dah cube macam-macam untuk betulkan balik..tapi die take serious kot..*emo betol*So,aku dah malas nak layan aku cite la kt korang..haha!gosip murahan..Tapi serious ah,aku rasa "kesal sangat" <<<<<*chewah2 ayat*
Naseb ko lah FormSpring..ade aku hadap,tak bukak ko?hahahhaa..T_____T

ok itu je..dedaa!!

Wednesday, November 3, 2010

~ Itu Pilihan Ku ~

Salam..

Tadi aku pegi "Guardian"..Beli la barang-barang keperluan setiap hari..Tapi tah macam mana untuk kali ni aku macam rasa mahal la Guardian nih..ke aku yang beli banyak bende?Dengan time tu jugak aku rasa sangat bahagia bila masuk tempat-tempat macam nih..tak kira la "Watson" ke "Caring" ke..ape-ape la yang macam farmasi..Tapi farmasi hospital aku benci..haha!

So nak beli-beli tadik,aku macam sentap sebab berus gg yang aku nak tade..Semua tinggal yang macam mewah-mewah je..haha!Agak 10-15mins kot,aku telek satu2 berus gg yang ade kat market skang..Aku suke berus gg aku tu,first die antara yang termurah dalam brand tu*aku gune brand ORAL B*haha!second,die perbuat 100% plastik,sebab aku tak suke yang ade bahagian getah skit,plastik skit..Slalo yang setengah-setengah nih base kaler mesti puteh,then getah-getah die yang kaler2 bagai..Sebab tu aku pilih yang aku suke ni,die ade 1kaler je dan sangat memenuhi kemahuan aku..chewahh!Tapi since 3-4bulan kot,aku prasan design tu dah xde kat market..So aku sentap..haha!Sebab aku dah setia dalam 2-3taun jugak kat design tu!Aku rasa la,design tu tak akan ade lagi kot..sebab aku dah survey kat semua market2 tade dah design tu (-_-")

Ok,kat sini ciri-ciri yang aku nak!

1. Kena harga RM5.00 ke bawah..
2. Harus takde getah skit,plastik skit..
3. Patot berus die type MEDIUM..kalo bole nak HARD..haha!
4. Aku prefer brand ORAL B dari lain-lain..

cukup!banyak songgeh kan?haha!

dah..bye!




Berus gg ni aku buat pegi travel :D