Wednesday, December 31, 2008

~ Slamat 2008 ~

Salam..
huuu..terharu rsnye coz taun nih cm cpt sgt berlalu(cewah,ayt konon2)tp,btol!!cm cpt je..mcm2 rintangan aku lalui,tp paling aku xleh lupe time aku xcident tula..bertarikh 18 jan,jam 1.12pm..dlm keadaan parents aku p overseas..kete uh,angh y punye..prghh!!mmg m'duga tol..time uh lah mmg blaja mgenal erti kehdupan..dan dlm dunia nih slalonye,kpahitan uh dtg cume sketika+byk kali tok mguji ketabahan sesorg itu..so y manis plak,byk btol kot..lg2,jika aku dijadikan contoh y kaki enjoy haa!mkn2+jln2,sume lah,hobi aku!!spnjg taun nih jugak aku byk phabih wet parents aku..coz awl2 taun je,aku dh pndah tmpat blaja,kt situ dh abih rm1-2k kot..then,mid break uh je aku dh m'ronggeng p genting ngn syaz..then,aku bkerja ngn abh kt putrajaya..sambil b'ronggeng2 ngn" the best sis in da world"..hahah!!(thanx kakak,even taun ni kte kurg hgout,sbb memasing de tugasan2 y perlu ddahulukan)tp,besh je..sbb dh lame sgt2 xjmpe pastu hgout,prghh!!shiyokkk..xlupe jgak kt pneman2 aku slalo ikot+teman aku lantas xjemu2 mlayan kerenah aku y mcm2 nih..thanx!!smoga korg xserik kuar ngn aku lg..heee!!ehmm,kt mak n abah jugak tidak dlupakan sbb percayakan nna eh,bg wet blanje..bg sume lah..terime kasih!!haa..lg 1 bnde y aku cm sgt suke..tanggal bile pon,aku dh lupe..sbb cm cpt je blaku,iaitu abah membelikan kete untuk aku,tok sng aku pergi+blk ke kolej katenye..thanx abah,even kete uh scare tetibe dh tuka hak milik,tp nna agk bgga la sbb kete uh stil atas name nna,maknenye harta nna lg lah..hahha!!xpelah,abah pon ade ckp if de wet lebih lg nnt beli len plak tok nna..huuu!!xpelah abh,nna xmntak pon..tp,nk kasi nna sgt menerime..hahha!taun nih jugak,azam tok kurus xdpt gak..huhuh,ssh kot!!p,ritu uncle aku ckp"nina,dh slim eh skang??"hahha..ade2 sje pak cik aku nih..xpe,2009 nih aku teroskan azam aku nih..ahahha!!taun nih jugak,aku sgt gatal ok!!aku kaple sne,aku kaple sni..hahha!!(konon2 hot la)tp,aku xmntak pon sumenye ade dpn matekan,troskan jela..bak kate owg,lbh baik trime owg y syg kite drpd kite dok ingt+nakkan C die,padahal die xde pape prasaan pon..kann..kann???so,how??redhaa jer..tp,skang nih aku jgak pning,memasing dh mintak rujok nih(hahha,prasaan je kot)oke,stop cite nih!!terosnye,ngn adenye kete td+kepulangan alang(bro) dr rantauan sgt m'xcitedkan buat aku..sbb cm bored kot sorg je dok umh..alih2,aku akan gado2 mnje ngn mak psl cite kt tv ke,isu2 artis ke,gusip ke..ape2 jela,bese la we'all kan gurl..ahak!!so,dgn adenye alang kt umh de la teman nk gelak2+borak2+dating2(ahak,dating ke?jln2 lah)sume la bagai..then,sempat juga b4 bpe ari g nk pose,kami travel ke pulau redang,tganu..dan smpai la alang smpat b'pose n b'raye kt mesia nih,dan pulang ke rantauan..aku pon sperti bese p ke kolej..shigga cuti sem aku tiba kembali,aku pon bcuti ngn besa hatinye..beberape ari dok d'umah,tetibe abh mmanggil aku lalu berkate"nah,amik la hp(nokia n95) nih sbb abah dh beli hp(samsung omnia)y br nih,sume lengkap xyah nk pkai 2 hp dh"..aku pon senyum ngn gumbiranye rs smpai nk terkuar paksi mulot aku nih kot..hahha!!beshnye,dpt hp even abh punye..lgpon,abh gne xsmpai staun kot..sonok2!!sterosnye,buzdy aku disambot agk grand b4 ari sbenarnye(buzdy)thanx blanje mkn cili...hahha!!tp,slepas kgembiraan itu blalu sume,kami dkejotkan ngn pyakit mak smkin melular iaitu jantong mak ade 3saluran tersumbat..since itu jgak mcm2 pnyakit la dtg plak kt mak membuatkan aku+family risau dan apetah lg tuan punye dri an?(mak)dgn itu,mak cm xbmaye je..sian tgk mak,then smpai skang kami ngh usaha tok mgubati mak..saba eh mak!!ngh usaha nih!!heee..so,overall taun ok je..xde y sonok sgt,then xde y trok sgt..gitu lah..

Thursday, December 25, 2008

~ SematTag 4 ~

Salam..

fuhh..byk glosstttt "TAG" rini!!
btw,thanx kehhhh...

A picture of you at the most unique environment

  • Nih la pic aku y digelarkan keadaan "paranormal"...korg nmpak x kt ujung jln belah kanan cm de bnde itam an??tok korg2 taw,the real situasion,xde pape aw!!tetibe aku snap kuar pic cmgitu...real babe!!(nih kt kolej aku,bapak daifkan kan?bese la kolej lame+semi-govmnt)
A picture of you at the place you dislike

  • haa,nih plak pic kete kancil angah aku,y aku xcidentkan..mengigil aku time kejdian nih(bertempat kt flyover ke pandan indah)fobia aku jap..heee!!
  • kt sni gak wet aku burn kne tipu..aku bnci tmpt nih!!!
A picture of the people that mean a lot to you

  • Family aku ler..dieowg shagat ku kagommi...cayalah!!
A picture of you with your best smile (mouth open)

  • nih pic xbukak mulot,tp jz nmpak gg..hahahha!!
A picture of you with your best smile (mouth close)


  • Pic nih aku snap time nk p tgk muvee midnite..berkilat glew muka ku!!
A picture of you with the lamest pose


  • heee..nih pose paling terbaek penah kami wt dlm klas + lec ngh terjerit2 kt dpn..lec ye2 kt dpn..kami wt kje nih,noty kan..kan??
A picture of someone that stands on top of your heart



dr kiri : dudu,santa,ugren,nemeen,kambeng,enge
  • nih sume anak2 aku..xde "someone2" de,amik sume aku letak kt ati aku nih!!

A picture of you with some toys or cute stuff

  • haa...same comey x??hahahh
A picture of you in white shirt scaf


  • alah,pic pkai t-shirt puteh sume 18PL..hahhah,tudong bole eh??halallll...
lastly,cmbese aku nk tag..
  1. tira
  2. ayun
  3. faez
  4. esyad
  5. alang
  6. kakak tettt
  7. lena
  8. afiq
  9. syaz
  10. no kumen!!hahahh

~ SematTag 3 ~

Salam..

Bgn dipg hari nih,aku dh kne "tag" lg..
Thanx kt "ALANG" krn ingt pada adikmu ini..ahak!
at2ly,sory sgt2 to SYAZ,cz xpasan ko dh "tag" aku b4 nih(len kali spe y tag,bgtaw!)
xpe2,aku nak wt la nih,nsb soklan sme..heee!!

1. do u think you are hot?
  • sgt!!rmai scandle u noe??heee...

2. upload your favourite picture of you



3. Why do you like that picture?
  • sbb de "Tv" lame bersaiz gabak punye...korg2 ade ke??

4. When was the last time you ate pizza?
  • time dinner 23nov08(cm knal ke date nih)

5. the last song you listened to
  • Single Ladies by Beyonce

6. what are you doing right now besides this?
  • Baring2 je,dikala bilik nih cm gelap je..xtaw siang je mlm!!

7. what name would you prefer beside yours?
  • Muhd Wazif Bin Nasarudin(anak buah aku,die la y kejotkan aku td..hee)

8. 5 people to tag
  • Cik Kakak tettt
  • Cik Lena
  • Cik ayun
  • En Esyad
  • En faez


~ SematTag 2 ~

Salam..
ahakkk..kne "tag" lah pulok..
tp,trimas kt "cik lena" krn anda sgt rjin mnde2 cmgini..(ingtan tulus ikhlas)

nk bg tajo pe kt "Tag" nih??haaa...taraaa!!
~ Ketujuhan kot ~ (bule ker?)

7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA
  1. Beriman
  2. Takbor/Riak (sbb aku poyo brla,poyo vs takbor/riak)
  3. Kaye (sng nk mnabor wet kt aku)
  4. ckup sifat (nnt sian aku,hahha!)
  5. Ensem glostt (xhengat punye)
  6. Mulot Langsi (men fire2,aku ske)
  7. Pandai jage dri (sbb aku mls nk amik taw)
7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP
  1. Penah tergode kt "Nobita"(sbb die bodoh sengal,sng nk control)
  2. Ultramen jon (ade ke?hentam je,sbb slalo lepak ngn ank buah tgk cite uh..de plak name2 ultramen uh,so aku nk name"jon"hahah)
  3. En.Yamada (dlm cite "NinjaBoy",nih sume agkare anak2 buah aku slalo cite psl beliau)
  4. Kicap (tom2 bak puppet)
  5. C Senyum Ym (ske tgk die senyum,sbb nnt bole on ym)
  6. En.Ashraf Singkelair (owg dlm games "The Sims 2"aku..die mmg ciri2 "mr.rite"aku)
  7. no kumen
7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI
  1. Prasaan nk kentot,tp xterkuar2..
  2. rs nk pkai bju n suar (mmg la kne pkai xkn nk bogel tidak berbaju)
  3. terniat nk ckp "u nih npe wt i minat u eh?"(nnt die msti rs bgga,time uh la nk kutuk2 die,msti die trime je)
  4. bersahaje a.k.a santai (amik ati)
  5. sgt teruje dgn baju die(so,nk soh die bkak bju die time uh jgak,sbb nk pkai)
  6. br t'pk,perlu ke minat die?(dh xmnt kot,so xyh kuar same2!kann..kann??)
  7. no kumen jgak lah..
7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN
  1. Blakang umh (blakg umh aku de Zoo,so fun ape?)
  2. Melawat dr 1 bilik ke 1 bilik(xplainkan,tkot die xdpt besekn bilik ke "pintu sberguna" y doraemon pnye uh)
  3. kt kdai "hardware" beli tile brand "White Horse"(beli sbyk mungkin)
  4. kt tmpt lapang,psg tile td(nk tgk ksenian beliau)
  5. dh siap sume,kire plak bpe dh psg(prticse math)
  6. settle,bkak blk dan pecahkan(lepaskan tensen,nnt dh kawen xyh mrh2)
  7. no kumen juaaa
7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN
  1. Hadiah Brg(kate hadiah,mne leh bgtaw)
  2. Brg Hadiah(u msti ske kan,syhhh aw!xmo bgtaw owg len)
  3. Brg2 Hadiah("beshnye u,thanx!"katenye)
  4. Hadiah-Hadiah Brg(berbntok brg didlmnye)
  5. brg,brg lah..hadiah,hadiah lah kan?(spe y tnye nih?ade ke tnye soklan cmnih)
  6. asik bg je,ble nk trime plak(ske eh owg bg?dh2,bak blk)
  7. no kumen is better
7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN
  1. Bangau oh bangau
  2. kami ahli pengakap mude
  3. lagu uh muzik kan?xyh la nyayi(muzik je,cmne nk nyayi?)
  4. xnk nyayi lah,nk men recoder(bakat time skolah rendh dlu kne asah blk,kalo x sia2 je)
  5. lat tali lat laili tam plom(smbil soh die wt gaye,psti fun)
  6. lagu + muzik = lagumuzik(de ke blaja kt skolah,operasi cmnih?)
  7. asik no kumen je..hishh!!
7 RAKAN YANG ANDA AKAN TAG
  1. Cik Syaz
  2. En.Faez
  3. En.Esyad
  4. En.Afiq
  5. Cik Era
  6. "C pulan"(spe2 nk wt)
  7. sperti bese,"NO KUMEN!"



Tuesday, December 23, 2008

~ Sms Untuk C Gilostt senget ~

Salam..

sowi la kalo kco,tp nk ckp npe ske xphm eh??
dh bpe kali aku ckp dh xnk,xnk la kan..
y ko getik konon2 npe?
tlg la,aku benci taw x,phm perkataan benci??
if xtaw,bole aku xplain kan..
lg 1,npe ko slalo cm ade je?xbole ke nk dok diam2?
aku bole je dok diam + sopan + tertib..
dlu kt skolah,xde blaja sivik eh?
terkinje2,cm monyet xtentu hala..
eee,tlg ah!benci tahap rs nk bunno je ko..
dh la mnyibok + mgegarkan jiwe aku lg..
pstu,wt keadaan nih cm xde pape je,ingt aku nih !@#$%^ cm ko ke??
nk aku mrayu ke,tlg la jgn cmnih..
aku lempang kang ko kate nk lg..
mmg la ko nih xde ati dan perot..(tggl umah katenye)
dh la,aku mls nk bdose ngn ko,ko phm x??
pnat la cmnih,ko ingt aku nih "senget" cm ko gak?
tlg la,sblom aku senget cm ko,bek aku jd stret..
eee,benci 1000 kali bnci..

Wednesday, December 17, 2008

~ Dikala Hari Yang Penting ~

Salam..

Cam xpenah aku wt cite dh lame patot dcite kan dilambat2kan,nih mgenai "Hari Raya Aidiladha" ritu..bukan terlupe atau xmo cite..tp,tula aku sgt bz lorh..so,aku nk mulekan ngn b4 hari raye ritu bak kate owg n9 nih,hari "mantai"!!maksod die,mlm rye la uh..then pd ari uh,m'mandgkan mak aku stil lg kt spital,aku n along aku mpersiapkan cmne slalo wt mak wt..contohnye,wt rendang ke ape ke..tok hari rye la katekan an??then dlm plan along,along ckp nk wt rendang daging + nasik tomato + acar timun +ayam masak merah..so,pg2 uh aku bgn agk pg la,sbb mlm uh along dh ckp,"sok kite p beli brg eh??"aku pon ckp"ok jerk!"..kami tros ke pasa pg uh..beli daging+rempah ratos sbb nk wt nasik tomato+beli lah pape y ptot tok menu2 kami..selesai beli,kami dgn cergas siap2 tok memasak,dibantu oleh bibik along..stelah selesai sume2,dimulekan dgn masak redang daging..dikuti ngn ayam msak merah,stop dlu sbb mlm tu jgak owg surau nk dtg takbir kt umah,ngn pantas aku m'uruskan sorg dri,tp along dh beli KFC tok owg2 uh nnt..so,aku jz idang2 jela,so mlm uh settle ngn jayenye,tp b4 tdo uh aku dh rse cm xsdap bdn,myb dr siang dok rase2 mkanan y dimasak + mkn plak KFC..so dlm perot aku dh bercampo2,smpai jd xslese lalu aku termuntah dimlm hari tu,br la lege skit then aku Zzzzzz..seawal 545am aku dh bgn,sbb nk iron jubah n nk smyg subo,tp skali lg aku muntah dikala pg itu..adoii,perot time uh rs nk pecah + tekak rs nk terkuar same ngn muntah2 td..huwaaa,time uh aku rs nk tdo je,mmg xlarat..tp,along nk mgajak utk myambung masak-memasak kami diawal pg raye jam630am tu,acar timun dan nasik tomato..sumenye settle dlm keadaan aku sparoh sedar..sume owg mkn ngn sheedappp skali...syukurr,alhamdulillah!!tghari tu pula pg melawat mak,kt spital..nih la wt kali pertame mak braya kt spital + kami p spital pd hari y penting sbegini..tp,xpe sumenye berjln ngn lancar + layankan aje..heee!!~



Rendang daging y sedang mgering




K'nakalan anak-ank buah ku..(sdondon x kami??)



nih ngn Hadif



nih plak Wazif

~ Penuh Kecekalan ~

Salam..

Lame dh x berkate tentang harian aku kn??bukanye ape,cume aku sgt bz dgn duty2 harian je..smlm aku br blk dr Terengganu,bkan untuk bercuti saje..p b'ubat kan mak aku..smpai ke sne kteowg(aku n family) ikhtiar..cewahh!!tp,bg aku besh je..sbb aku rs cm cuti2 mesia je..ckup mkn,ckup jauh,ckup rehat..hahha!!bermula ceritanye begini..

Hari jumaat lepas,aku p bersama abah + angah + pak doh(adik kpd mak) + mak yah(wife pak doh) + mak,menaiki kete MPV abah y sangt besh..cm dok dlm fligth je..hahha!!kami bertolak around2 kul11am kot,then tros ke umah pak sdare aku uh kt gombak,kami betol2 berlepas dr tol pantai timor uh around2 kul1230pm kot..troskan p'jlnan dlam kelihatan mak y sgt k'sayuan dr air muke mak..(saba mak,kite ngh usaha nih)smpai kt r&r termeloh,kami berhenti mkn,mak lepak dlm kete je..sesudah uh kami troskan p'jalanan sperti y dirancg dan kami slamat smpai around kul7++..dh check in kt "hotel mid town" bg aku hotel nih suprb gak,ade wireless + breakfast (dh ckup tok aku)..dan tros ke blk msing2!!kul 830pm,abah mgajak p dinner..aku n angh time uh mmg ngh lapa glosttt lah..xsaba nk mkn!!lgpon,dr dlm kete td dok mkn je ngn angh..hahha!!so mgikot plan,abh nk bwk kt 1gerai nih,abh ckp de sup2 skali..tp,kteowg p kdai uh tutup plak,sbb ritu ari jumaat pantai timor kan cuti jumaat n sabtu..sdeyyy!!then abh ckp xpelah,p jelah y mne2..so,ngh jln2 uh ade lah 1 gerai tomyam nih..nmpak xrmai,so terjah jelah..lgpon ngh lapa nih..hahha!!so,kami dh oder2,bapak lame tggu even oder y simple2 je like nasik goreng..rs nk p je ckp,"nk masak sndri bole x?"..tp,tmpt owg kan,sopan la skit..sabaaaaa,tgggu n trosss tgguuuu!!then akhirnye sampai la sume mkanan,tp malangnye makanan sume shejokkk..(dlm ati berkate,ape dah jd nih,pnye la lame tggu tup2 mkanan shejokk??)kentot tol harapan tol..so,sesudah makan kami pulang ngn ati y agk @#$%^&*..tp,sbb lapa td terjah sjee...blk bilik,Zzzzzzzzzz!!hahaha



Nih la hotel y aku tdo



Star tok hotel nih

Pada hari sabtu mgikot y telah diplan kan juga,hari partama rawatan mak akan dimule kan..kami pon pg ke kliniknye y terletak kt Bukit Payung,Kuala terengganu..stelah smpai,aku tgk keadaan klinik y bername "Dr.Razin & Rakan-rakan tu sgt bese saje cm klinik2 y ade kt mesia nih..tp ape y sepecelnye shigga family aku bole dtg ksini tok mak aku nih..tp,aku lyn kan aje!!aku sbagai nurse mak aku,xksh pon..y pntg aku bhgia je..hehhe!!so,dh smpai tuh td,aku turunkan mak,lalu msok ke dlm klinik y kelihatan sgt rmai owg..xtaw mne y sakit,mne y bwk psakit..abaikan!!time uh jgak nmpak rmai dak2 laki br pas "bersunat"..terjerit2 + nagis2..klaka plak!bese la ngh cuti2 skolah nih,rmai la y mgambil peluang tok bersunat..then,tibe turn mak aku..aku lepak luar jerk,sbb cm rmai sgt je dh msok..abh + pak sdare,wife +mak..(xke ramai uh?)hahah..agk lame gak aku tggu kt luar,dlm 1jam 1/2 kot..xtaw nk wt pe,aku cube mgibok2 + m'msg2 spe2 y aku rs akn dlyn..so,aku d'khayalkan ngn b'sms shgga abah dh kuar lalu berkate kne tggu jap sbb mak spcial case..aku pon,ye kan aje!!lalu dh smpai dokte Razin tok m'ceritakan tentang mak aku..die jz ckp,sblom setat rawatan nih,die suggst tok mak p tambah darah n die dh pon call mber die(dokte) tok settle kan..lalu ngn itu,kami pon p lah ke "klinik specialist Hashim y akan m'aturkan mnambahan darah tu..setelah tiba turn mak lg,cm sng je dokte Hashim uh ckp,"mlm nih kite msokkn darah+kecotkan bgkak nih,taw x TKS?"kami pon cm gelak2 lah,ckp xtaw..die pon berkate"xpelah,nnt ikot kete saya!!"ikot pnye ikot,smpai la ke Hospital prvt nih..nmpak bese je,tp ala2 "KPJ" la..beshh+sume melayu..hahah!!so,mgikot katenye kne spend 2hari lg kot msokkan darah 4beg..abah pon kate"oklah,kalo gtu"..(xsgka bole plak terlepak kt spital kt ganu nih..)



Nih klinik tok rawatan mak





Klinik Dokte Hashim



tmpat utk memasokan darah mak



kami berkampung kt sni smpai 3hari 2mlm

Ptg slase,sumenye berehh..kami dbenarkan pulang..around kul6++ kami bertolak pulang ke seremban..b4 uh,smpat singgah p mkn kt area2 losong...then tmpat mkn die mmg tepi laut plak..syiokk abih!!skang nih,ombak agk mnakotkan lorh..xde owg pon y jln2 ke,mndi-mande ape tah lg an??hahahaha...


video




hak3,carik aku dimane??


Friday, December 12, 2008

~ Makanan Membukakan Mataku ~

Salam..

Hari-hari owg mkn,if xmkn mati la..hahha!!xd
ela,if xmkn nnt sakit ke,lapa ke,mcm2 la..tp,aku ske sgt mkn..sbb mkn bg dri aku adelah 1pesta "keramaian"!!nk taw sbb pe?sbb kt family aku nih,if pape je msti p blanje mkn..contohnye y paling terdekat nih,time buzday aku ritu..abah blanje piza!!shiyokk ler..pstu skang nih berjgket plak ngn "C pulan" nih,cm slalo je blanje aku+soh p'abihkan mknan2 y de ats meje a.k.a bandaraye la..hahha!!tp xpe,aku nih mmg xmemilih mkanan,ape2 je aku sebat..sbb uh sgt comey aw!!(jgn jelosttt)akan tetapi didlm k'asikan aku memkn sume y aku rs bapak shedappp..aku nih xbrape la nk mkn,masakan "ala2 barat" bak org kate..haha!!contohnye,pasta ke,ches sne,ches sni..kureng skit!!bkn kureng la,xpandai nk mkn..tkot xsdap,dan2 aku muntah plak..xpon,scare xlgsgnye aku dh wt owg "emo",sbb kot2 die ke y msak+buat kot,die y p beli ke,x ke naye??so,jln y lbh baek!aku biarkan aje,byk bnde len lg..so,jgnla pk aku poyosss!!cume aku bkn x nk mkn,tp xpandai nk mkn je..jd jika de sifu y mgajar nnt,selepas itu aku akn sgt ske+myangi mkanan tersebot..dunwory!!hehe..td aku ckp aku kureng mkanan2,ala2 barat an??dan untuk korg tahu juge,aku xske sggoh makanan kearah ulam-ulaman nih,bkn la nk ckp aku nih "town" sgt,tp makanan uh cm xley p tros ke dlm peot aku y cumil nih,smpai kt tekak je,dh rs nk kuar blk..so skali lg aku wt tindakan tok tidak mgambil sbarang makanan tradisional(ulam-ulaman)..hehheh!so,spe2 y b'hasrat nk blanje aku nnt..sile2,aku sgt bgga+ske glosttt owg blanje aku..if xblanje mkanan pon xpe,baya la sndri2 an..jz teman aku mkn,msti korg2 pon rs makanan itu sggoh shedappp..hehe!psl mkanan lg,wt mse nih aku cm teringin nk mkn waffle kt A&W..penah mkn x?besh glosttt mnde alah uh..sbb siap eskem vanila+strwbery syrup kt ats eskem uh..bapak nikmatnye waffle itu!!mahu kah kamoo??heheh..jomm!!sonok kan,dpt mkn byk2,sdap2,sng2 nk dpt,niat je dh de dpn mate..huuu,br niat an dh smpai dpan mate,kalo ckp myb dh knyg plak kot..hahah!! mula la nk mgarot dak nih xpelah,aku dh sng cmnih nih pon aku sgt b'syukur sbb aku ckup pkai,ckup mkan(sgt ckup),ckup sifat,cukup bhagia,sume la ckup sng cite..alhamdulillah!!terime kaseh kpd teman2 y pnah blanje aku..jase korg xakn aku lupe slamenye!!kt x-bf2 aku tidak dlupekan jugekk,sbb dieowg lg bnyk blanje aku..bese la,nk mgayat aku gnekan lah duit kamoo,krn aku adalah wanita pencinta phabihkan duit moo..hahha(tkot x?)xpelah,kt sini de sertakan pic2 makanan y sgt aku xleh lupe..heheh,besh bangat kok...



Dimulekan dgn "ABC" kot(xtaw name,lupe)
mkn di times square(station kopitiam)




kek feveret wt mse kini..spe tahu??
makan d'jusco S2 (secret rcipe)




western fud(fveret also)
mkan kt cili (mid)



western fud jgak(xtaw nme)
kt cili gak..(mid)



bfst y enak,nasik lemak ayam
mkan kt giant nilai(xtaw nme kdai)



berbuke bersamanya
KFC jusco maluri



kek buzday seseowg..sgt besh!!lg 1 lg besh kek durian
mkan kt ofic area2 maluri..

p/s: sowi awk,nna xtaw nme makanan2 y awk oderkan!!hahah

Wednesday, December 10, 2008

~ Tak Terkate ~

Salam..

huuuu..lame cm x msinggah tok m'post s'2-3 petikan..hahah!!bz kot..so,sj je mgatal nk tulis..byk cite sbnrnye nih,psl hari raye,keadaan mak,dri aku,situasi,eee mcm2 lah..tp,tgk la nnt aku cite yer..cite nih,skadar nk mengantok kn dri,dikala malam ini..cewahh!!hari ni,sgt brehat kot..bgn ala2 kul 11,tgk sume owg dh xde..tgk ank2 buah+bibiknye je kt umh..so,aku pon slambe jela..tros ke dpo mcarik makanan!!hehe..sesudah uh,aku myibok2kn dri kt anak2 buah aku(myakat) smpai msing2 ckp "xmo lah kwn makude(aku)!!"hahah..dgn care uh aku puas ati+gumbirakan ati tgk gelagat2 dak2 kcik nih,keadaan cm dh cool skit,aku ngn sng je pancing dak2 nih..ckp nk kuar je,"nak ikot x?"dan2 tros nk kwn kan..hahha!!so simple..if aku dlu,xheran sume nih mjok je lame2..mak je y taw,pujok aku..hehhe!!gedixx(mmg pon)so,around2 kul1 kot aku pon p mlawat mak dgn mbawa ubat-ubatan y abh suro..smpai2 je,wt la pape y ptot,bg mak mkn ubat..then aku nak blk,abh plak smpai..aku troskan niat aku pulang jua..blk2,tgk Hadif(anak buah sulong) xtdo g..msok2 je umah Hadif tnye"mak ude xde beli pape ke?"aku pon ckp,"xdelah,tgan kosong nih"die tros gelak..tah phm ke x uh..abaikan!!pstu lepak2,myg+minum2..memasak plak,sbb along aku dh pesan soh goreng ikan bawal + masak sweet n sour..xreti pon,tp bntai jela..dan dtrime oleh sume pd mkn mlm td..hahha!!if nk dptkan pujian,tnye je ank buah kan,msti ckp sdap(dak2 ngh sdap makan)..hahha!!so,overall rini rehat,rest jelah..kembalikan tenaga2ku slame smggu bkja keras..smpai aku lak cm tersakit..tp,dh ok kot!!tkot aku ngn "kekenyangan"..hahhah!!

Thursday, December 4, 2008

~ Situasi Sekarang ~


Salam..

Beberape hari ni,aku cm bz skit even aku ngh cuti..bkn bz wt pe pon,jz mengendalikan atau perkataan y lbh tepat menjage mak aku sedang berada di spital wt mse nih..so,aku sbagai dak comel seantero dunia..kne la jge mak aku,xkn wt shelenge jerk an??pape pon,dunwory lah pasal mak ..mak dlm keadaan y stable sj..tiada y nmpak mecurigakan,tp smlm mak telah mjalani "operation kecil" iaitu jarum spanjg pensel kayu + b'beg2 air telah dicucuk masok ke pusat mak aku..at2ly,aku pon xbrape nk sure pe function dokte wt cmgitu,sbb konon2 kawal prasaan la..tp,menurot abh aku kate..dokte wt uh tok membersihkan buah pinggang y masih elok..bkn dialysis aw!! if dialysis,mntak simpang la jauh2 so,skang nih mak aku cm xleh la nk bergerak mne2..kne dok ats katil uh 3ari kot,xleh bgn2!!sian mak aku..tp,xpe aku n family ade je even mak memerlukan..setat tghari smlm mak wt uh,aku n family xputus2 asik p menjengok..dh tgk tghari uh,dtg ptg pule..dh blk mgrib,mlm dtg semule dan pagi td skali lg aku p..nmpak,mak smakin ok ngn tindak-tandok dokte y terbaru nih..jz mak ckp sakit2 kaki uh..bese la,kate pon sakit kan?huhu..




Nih perkakas kuar n masoknye air ke badan mak




nih air y nk mencuci buah pggang mak

Menurot dokte gak,mak aku kne msok n kuarkan air nih s'byk 60beg..y aku tnjuk pic nih y mlm td punye aku rs nih beg y ke 20 @ 21..sbb uh memakan hari 2 ke 3 hari tok smpai ke 60beg wt rawatan nih..xpelah,skali nih je..xmo la dialysis uh,lg ah 4kali sehari..sakit pon sakit,letey pon letey kot..tp,disebabkan wt bnde nih jgak mak xleh kmne2 pon..nk buang air pon,die sdiakan bekas biru(tandas) kot..xtaw la nme die..sian mak,msti xslese!!xpe2,tok bpe2 ari nih jerk..b'saba!selesai mlm td kul12 kot aku blk,dtemani angah(dating)..kami sempat mlayani air float(A&W)..besh glew ah,lame xminum!!k'enakan die mbuat kan aku blk2 je tros nk tdo..hahha!!bese la,knyg perot ske ati an,xgitu??hahhaha



Haa,nih la..air float!!(angah blanje)

Monday, December 1, 2008

~ Kesedihan ~

Salam..
Hari ini aku dan family dgemparkan pada awl2 pg dgn berita yang sangat menyedihkan iaitu p'mergian mak ngah aku(adik ipar mak aku)..kami mendpt berita dr 1 pggilan telefon seawl jam 6pg td..aku plak dpt taw berita nih around kul645..bese le time bgn nk myg subo,tu pon along aku y ckp..aku mule2 dgr along aku ckp,aku relax sj..bese le aku bgn tdo ske k'weng2an aku uh dtg..pstu aku amik wuduk,br aku cm tersedar lalu berkate dlm ati,"mak ngh dh meninggal dunia?ok..(relax)"pstu aftr myg,aku tdo semule..kul8++,along kejotkan aku lalu berkate nk p ziarah nih,cpt siap!!aku skali lg k'weng2an berlaku..aku tros capai towel dan bersiap2..dlm kul9++ kami mule bertolak dr umh..then,br kuar dr taman umah aku nih,abah mendpt 1 pggilan yang mengatakan @ meminta kami amik wan(nenek) aku kt kg(kuala pilah)..sbb kami shaja y paling hampir ngn kg..lalu kami pon p lah blk kg amik wan..smpai kg around2 kul10++ kot,amik wan dan tros ke kl(umah pakngah)..smpai je kt masjid batu 5 uh,mmg tepat2 lah..cz troz azan dan solat zohor lalu diteruskan ngn solat jenazah..kali nih wt kali pertamanye,aku dpt menahan sebak aku..slalonye aku akn nagis ye2 nih..even jz tgk drama owg meninggal dunia..maknenye,ade pningkatan la kt dri aku..pk dh besa,kawal skit prasaan uh,even aku mmg sgt ske nagis a.k.a emo..hahah!!abaikan,to be continue the story..slamat solat zohor + jenazah,aku pon ikot pegi ke p'kebumian "arwah makngah" hingga ke kubur..cuaca sgt baik hari nih,xbrape panas sgt..okok saje!overall ok lah..berjalan sperti y plan kan..kami pulang ke sban around2 kul4..singgah myg asar dirumah + amik dak2 kcik(ank buah) tok p melawat mak aku plak..kul6 kami p ke spital melawat mak..keadaan mak sperti bese2 shaja..arap korg bole doakan mak aku kembali sihat n ceria..huhu!