Tuesday, March 17, 2009

~ Yahoo messager Vs Skype ~

Salam..
buzz!!(konon2 men ym nih)

rini aku cm nk bercite psl YM ngn Skype nih..kalo nk taw aku bjinak2 men Ym nih since aku skolah2 dlu(tahun 2000++) tah,lupe..(cmla lame sgt)..tu pon,alang(abg) aku y ajarkn..besh2!!kalo x b4 uh asik men MIRC je..aku byk tipu owg2 kt MIRC uh nsb la!!dlm dunia cyber nih,xleh nk jujor sgt..bknnye ape,y kite jmpe kt situ,blom tntu btol info2 psl drinye..so,lgkah terbaek kite tipu owg dlu..if siyes br la "btol2"hee..mgajar plak!!so,berblk ke YM td..aku dh men2 mende nih,smpai aku dh busan kot..aku d
h cube sume dh psl YM nih..contohnye,dr version ke version aku asik donlod je+calling2 lah+webcam le+conference dan y terbaru aku bole bkak byk2 YM dlm 1mase..that y,slalonye aku akan on YM aku skali 2..sng,sbb kwn aku len2..tp,owg y pnting2 kne ade dua2 id aku..hahah!!

..nihla keadaan YM & SKYPE aku skang..


.
hee..nih la YM aku..so,setelah bertaun2..makan hari,makan bulan..dan skang aku mmg blaja major IT nih..byk la aku dh cube smpai aku terjmpe(terjmpe ke??sbnrnye,dh lame taw)skype nih..aku taw pon dr alang aku jgak,since die berada dperantauan..1st year uh,die dh soh donlod Skype nih..sbb laju+kalo calling xdela tersekat2 sgt..katanyee..hee!!tp,btol gak..time die borak2 ngn parents aku..ok jerk,xcm YM..lame skit je,dh tersekat..harapan jerk!!wc plak,cmtu la gak..lmbt!!(bapak kutuk)..hee!!tp,kt YM la aku dpt rmai kwn+knalan+smpai skang aku lbh minat on YM dr on "MS lah..FS ke"..xlarat!!hahhah...sambong cite aku td,after aku dh pnah jmpe Skype uh,tah cmne smkin lame aku lupekn dan abah aku dh format PC uh..tros aku xgne+lupeknnye..tp,scare tibe2..aku pon xsdar akn khadiran Skype br2 nih wt kn aku sgt bminat nk explore lbh mdlm psl Skype nih..bkn la ape,myb aku t'pgaroh ngn romate aku..die kne present psl Skype nih..so,die pon ckp la ape y de dlm Skype nih..dlu aku pggil mnde nih "Skyper" bkn Skype(yelah,english xpndai)..hahha!!(mrh btol romate aku,bile aku sebot "Skyper")..hahha!!so,br2 nih gak..aku pon donlod la "C Skype nih"dan tros mgajak knalan2 aku y len join..sbb ia cm pantas..besh plak!!nk send file ke,sume mudah+same je cm YM uh..



3 comments:

GeNeRaSi MaLaYSia said...

mmg best dua2 ni...
ym kalu call mmg lag2..
skype ok lg..
tp yg pntg dua2 free...
hohoho...

nenananie™ said...

yeahh!!tepat skali...y fre sjorr kite mahu..cm blog ini juge!!hhahah..fre2!!

pakDin said...

best2...add pakDin skali..hehe