Thursday, December 31, 2009

~ My Dear Mamat Endon ~

Salam..

(Intro)

Hari ni pepagi lg aku cm nk hangin,dh la mlm td aku tdo lmbt..tup2,pg ni delah sorg C polan(lelaki berlograt Endon) nih call aku ngn mengguna number prvtnye,bajet aku caye la eh??sori eh!!

(Situasi)

Around kul8++am, aku bese lah cuti2 nih..dok tdo lg time uh,tetibeeee...."wonderpet,wonderpet kami dtg......."(ringtones hp aku)aku pon ngn keadaan k'weng2an itu..angkat sj smbil m'cover sore br bgn tdoq...


Aku: Helo..

C polan: Helo,maaf kerana mgganggu,bole sy ambik mse cik sbntar?

Aku: Ermm..

C polan: Sy dr blaa..blaa....ejen dr "POWER ROOT" mgucapkan tahniah kpd cik kerana cik telah terpilih memenangi RM3000 ats undian kami semlm..dgn itu kami ingin memasukkn duit ini scara live..bolekah cik pegi ke atm skang utk melihat duit itu??

Aku: Ermm...


C polan: Cik ada ATM kad??


Aku : Banyak(Bajet bg die teruja plak)


C polan: Bank apa ye?


Aku:Byk la,pe nk sume ade??(egois tetap haruss)


C polan: Kalo bank Maybank ade??


Aku: (dlm ati)adoii..aku ngh tdo la kentot beb..lgpon xdo kojo do nk poie bank semate2 nk tgk duit uh..Ehmm,ade!!tp,cmni la I kt ofic  skang nih..bole tak kalo ptg skit..time lunch ke??(hahah..nmpk x spe lg bijak??)


C polan: Ohh..kt ofic??tutttttttttttttttttttttttttttt...(letak phone)


Aku: (Dlm ati lg)Eh,apekah??td ye2 sgt..amik ko,spe tipu spe skang??hahahhaha..


(Penutup)

ahaks!!nmpk x ape y blaku??konon je,sume nih..bajet nk kne kn aku la??sowi beb!!aku bkn adek2 ko,mudah "terpedaya istana kaca"(lagu Balqis by Tok Ti)hahahha...yang xleh bla uh,aku minum "power root" pon xpenah,ini kn mng2 plak kn??dgr die ckp uh,cmbeshkn..kn!!duit beb,dpt free2 spe xnk kn??tp kne ingt gak,kt dunia nih mne de bnde free,tak gitu??lgpon,aku dh penah bace kt entry blogger len psl bnde nih,that y aku cm agk terkezot pg td,aku plak y kire "org yang btuah" itu..hahha..btuah la sgt,kalo die nk tipu aku pon aku cm nk ketawe guling2 je..sbb kt ATM Maybank aku de bpe Ringgit je kot,aku nk kuar kn pon xdpt sbb mmg tggal Ringgit2 sj..nk byr ko(C polan) call aku nih pon lom tentu ckup..hahhaha!!so,kepada sesiape pasni dpt calling cmnih..gunakn kebijaksaan anda,kerana org y lemah akn ditindas..(hebat x sy,kakeiyra??)


Power Root Ohhh Power Root
(aku terkena nih,tetibe rs nk minum air product dieowg,besh ke eh?)














8 comments:

nurul syazana said...

haha. ko mmg pndai berlakon kn? haha

.0hbintang!. said...

hebak mu nehhhh nna ..
mcm abh ! [ ni da smpai level abh blom ? ]
hahahah

nenananie™ said...

syaz : as usually!!cm xpenah tgk aku blakon..hahah(bajet artis kah??)hahahhaha;p

kakakbintang : eh,tlg jgn nk tnye sy hebat ke tak eh..tepok dada tnye slere..chewahh!!(tetibe)

hami asraff said...

haha ~ bagus tindakan anda itu! jangan mudah tertipu. macam2 jenis manusia di luar sana yang mempunyai agenda tersendiri. kita minum dulu. minum juga power root. tu pon time nak exam. yer la nak stay up kan? :-)

nenananie™ said...

ahaks!!tula..tetibe rs nk rs air uh..nnt blanje eh!!;p

nizamsani said...

haha.baguslah.

A person on Earth said...

bek p lah apa org nk kata...jnji hepi....hak3

A person on Earth said...

jalan jer...minum slagi boleh.....hak3