Sunday, March 18, 2012

~ Surat Untuk Mak ~

Salam..

Kehadapan mak yang sentiasa berada didalam hati dan ingatan nina..Tujuan nina tulis surat ni,sebab nina rasa one day kalau nina rindu mak,boleh nina baca lagi surat ni..So,sempena hari lah tarikhnya,puas malam tadi air mata ni tak leh berhenti..Tapi nina cube jugak untuk bertahan,dan time tulis ni pun still tak hentinya..Takpe lah,asalkan nina boleh cerita ape nina nak cite kan..First skali,setelah setahun ni nina baru 3-4kali je pergi sorang diri ke ke pusara mak,sebab nina macam tak boleh lagi..Kalau pergi pun,nina betul-betul kena set on mind..Kalau tak,nina nak turun kete pun nina rasa lemah sangat..Tapi mak jangan risau,nina tak pernah lupe lagi untuk kesejahteraan mak disana..Nina harap sangat mak dapat berehat dengan tenang tanpa kesakitan yang dialami kat sini..

Sebenarnye kan,nina pun tak sanggup dah tengok kesakitan yang mak alami sepanjang perjalanan untuk meneruskan hidup..Tapi nina tak sangguh jugak kalau mak tinggalkan nina,sebab macam lost mak,kawan,teman semuanye lah..Tapi semua takdir dah ditentukan,nina redha dengan bukan sesiapa nak tahan tahan takdir..So sepanjang setahun ni,macam macam dah nina cuba untuk sesuai kan diri untuk survive..Pastu kalau mak nak tahu nina dah teruskan perjuangan oven kite..Syukur alahamdulillah sambutan yang tak pernah putus lagi,tapi nina tak sehebat mak ade modal sendiri..Nina takde modal sendiri,so nina pinjam dulu ngan sape sape,pastu lepas dapat rolling modal,nina ganti lah balik..Selalunye abah lah dana yang paling terdekat..hehe!

Jadi skang nina rasa ok je untuk survive tanggung diri sndiri..mak tak yah risau lah sebab semua dalam keadaan baik dan sejahtera je..Lagi lagi abah,nina nampak abah pun tengah cube jugak teruskan hidup macam biase..nina dengan semua pun tak penah nak tinggalkan abah sorang sorang sebab takmo abah rasa sunyi sangat..Cuma sekarang business abah pon alhamdulillah bertambah hebat,so macam macam abah beli untuk kepuasan diri die kot..kiteorang ikot je..Tapi abah slalo je sebut "kalau mak ade ni...................",nina slalo berdoa agar mak bahagia je disana macam kiteorang kat sini..

Hari yang mak dipanggil pulang ritu,kan along tengah mengandungkan..Sekarang dah bersalin dah,umur baby tu dah 10bulan dah,along letak nama die Muhammad Wafiq..Mak memang tahu kan baby laki sebab along ade cerita kat mak sebelum mak koma sebulan ritu..So skang along ok je,teruskan kehidupan macam kiteorang jugak..Tapi nina rasa mesti along sedih jugak sebab time dia pantang mak takde dah nak tolong tolong..Tapi nina dah sehabis baik dah bagi along tak rasa sangat ketiadaan mak,nina pon kesian je tengok along dalam pantang tu,sebab semua buat sndiri..Mak abg nasa time tu pon tengah sakit,so tak dapat nak tolong macam mak buat sebelum sebelum ni..Tapi semuanya dah selamat sekarang..kembali seperti asal..Cucu cucu mak pun berada dalam keadaan ok dan dapat terima ketiadaan 'uwan" dah kat dieorang..

Pastu pasal angah pulak semua dalam keadaan baik,ritu mak sempat tengok dia nikah kan,so skang angah kahwin dengan kak lisa,dengan die pon tengah mengandung..Angah skang apa apa je dengan abah..So,takde lah abah risau macam dulu angah kemana semua,die skang ada je kat rumah takpun dengan abah..Dia tinggal sini jugak,jadi nina ngan abah takde la rasa kosong sangat rumah ni..Pastu alang pulak,alang dah kahwin sekarang..Mak tak sempat nak tengok majlis tu..Tapi tak pe,majlis tu semua berjalan lancar dan meriah..Tapi kiteorang tak pernah lupekan mak..So,nina harap mak akan baik baik saja disana dan atleast tahu serba skit pasal kiteorang kat disini.. Sekian.. ~ Al -Fatihah ~

7 comments:

izy nick ryzal said...

Al fatihah.. be strong k nena ! :)

obat herbal sex said...

you must.... !

Anonymous said...

moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 beriman..ameen..

cara mengobati darah tinggi said...

nice post.,.,

yadi said...

aduh postingan ini ingatin aku pada emak aku, heeemmmm dah seminggus ga dikasih kabar ke emak ku.,.,.,

silvi silviani said...

makasih gan infonya

silvi silviani said...

makasih gan