Monday, July 8, 2013

Ohh!ini tarikhnya..

Salam..

Tadi balik dari ofis dalam keadaan stress,penat dengan down..tapi aku tetap teruskan langkah ku sampai la dalam bilik..tetibe,aku teringat hari ni 8/7/2013 adelah ramai kenalan aku lahir pada date ni..termasuklah Arwah mak..So mula la aku nak sensetif tak tentu hala..tapi memang aku akan super sensetif kalau ape benda saja kena-mengena dengan mak..

Kalau mak ade lagi,aku nak cakap kat mak macam ni "mak hari ni nena balik lambat sebab macam-macam kena buat pastu kena submit malam ni jugak..tapi nna tak penah lupa birthday mak taw!!"kalau mak ade,aku mungkin akan perhabih duit gaji aku bersama mak,sebab dari kecik sampai aku besar,aku suke perkena mak aku,untuk dapat pendapatan yang lumayan..tapi semua ni tak mungkin berlaku dah..aku kena berpijak dibumi yang nyata,aku kena tabah harungi hidup ni tanpa dorongan dan sokong mak lagi..takpelah mak,yang penting nena memang letakkan mak dalam hati nena dalam-dalam bagi takde sape pon yang boleh kuarkan mak dari situ..

Untuk ulang tahun kali ni,genap 2tahun mak tinggalkan nena sorang diri..memang secara kasarnya abah,adik beradik,sanak saudara dan sape sape lagi lah ade bersama nena..tapi bagi nena,memang takde yang tahu diri nena macam mak tahu diri nena ni..Nena memang sedih sangat sebenarnye,tapi nena taknak sesiape mahupun mak tengok nena sedih..nena tak suka org lain sedih sebab tengok nena sedih,tak cool la kan?takpe,mungkin semua kedukaan ni akan berakhir suatu hari nanti..kite cume tunggu dan lihat,tidak lupa bersabar sepenuhnye..kann..kannn..kann?

Dah,ni sebenarnye nak tido dan first time write up blog ni pakai ipad,so far macam cool jugak,aku je tak penah try..hehe!k bai

4 comments:

ieja shaklee said...

Same2 kte doa kn smge arwh tenang di sna na..sdh sy bce..mmg sesunggunhnya xde sape blh gnti tmpt mk kte di ht kte..bln ramadhan ni arwah blk menjenguk ank2 n suami y di tngl kn...awk tabah ok..

Liza Nova said...

saya suka taip dr tab sebab senang dan mudah di bawa.. kemana mana boleh update,

http://novaleeza.blogspot.com

nenananie™ said...

Maceh ija..aku tulis ni pon aku nages-nages weh..haha!

Oh..yeke suka?mcm kekok ah nak taip..takpe,akan diprektik kan..

obat tradisional tumor lambung said...

semoga alm. tenang disana