Saturday, April 11, 2015

東京日本

Hahaha, Tajuk nak power..Tapi pakai "google translate" apakah??haha!

oklah oklah, since dah macam rasa ada semangat balik untuk belog ni, aku tidak langsung rasa berbesar hati untuk share percutian untuk sekian kalinya untuk tahun ni..

Untuk pengetahuan korang,percutian kali ni,tersangat la tidak dirancang sama sekali, kes redah terbalik tergolek..TAPIIII alhamdulillah sangat lancar dan happy with moment.Gila tak, dapat pergi Tokyo kot, memang tak pernah rancang lagi dalam life selama ni untuk jejak kan kaki kat sana.Yelah semua orang tahu, currency dieorang tersangat la tinggi dan barang sangat mahal.Tapi berpeluang jugak.Ini semua kerja Alang (Abang aku) yang push aku untuk pergi,even aku sangat berbelah bagi time Alang aku hajakk..Tapi bagi aku,kalau Alang aku tak ajak memang sampai bebila kot tak pergi..sebab secara jujurnya kalau tak berani,kau akan ke loser an kat sana.. Ok, rehat jap tengak gambar aku,Alang,Kak Ira(Kak ipaq) and Nephew aku..Sampai je kat airport Narita - Japan.

Time ni sampai pukul 9am..muka tak mandi semua!

Ok sambung balik..

Sampai sampai je,kiteorang dah tak tentu arah sebab blur bangun tidur,plus macam tak tahu nak buat apa plus DAH SAMPAI JEPUN kot!!!super exciteddddd...Then atas semua ilmu ke study an Alang, kiteorang ala ala pro je terus pergi kaunter untuk buat macam kad "touch n go" tu untuk naik tren.So kitaorang dah buat semua tu,settle..TOKYO HERE WE COME!

Gambar kat atas ni,kiteorang tengah tunggu tren untuk ke Tokyo. Alah, macam ERL kita kat mesia ni..boleh terus sampai KL dari airport..Then kitaorang naik lah ketapi laju ni,mengambil masa selama 1jam lebih jugak untuk ke homestay kitaorang dekat area "Motosumiyoshi - Kawasaki" sampai  je,bermula dah untuk try hidup cara orang Jepun yang bagi aku "Takde Life" sebab life dia adelah kerja dan dunia kot..yelah, diaorang bukan macam kita dunia nak,akhirat pun nak kan..So, life dia sememangnya kerahan untuk dunia.So sad! hahah..

Bila sampai dekat station tren tu,nak ke homestay kiteorang, Kiteorang decide naik cab jelah sebab nak carik orang orang kat sini tersangat susah lah nak communicate,membawak ke driver cab dia..Haihhh,gigih la nak cakap pergi alamat kitaorang bagi tu..dia sibok nak tekan GPS dia..tapi tak tahu nak tulis apa..Sesi itik dan ayam sedang hangat berlaku dalam teksi yang meter die sedang berJALAN!!!hahahahah..Tapi kiteorang cool je..ape ade hal hari first kan??hahah..dan akhirnya,Alang aku terpaksa tunjuk gambar gambar yang sekitar rumah tu dan akhirnya JUMPAAAA!!hahaha.. kitaorang kena bayar tambang yang untuk satu round je sebenarnya sebanyak 47 dalam Ringgit mesia.. hahhaa padan muke!

Dari station tren ke rumah
Bagi aku negara Jepun ni tak boring kalau orang orang dia takpayah ketimuran sangat lahhh..maksud aku ketimuran tu,sopan tak bertempat..behave urself sudah..ni dalam tren,senyap-sopan..kat event senyap-sopan..semua lah dok hadap la tengok hp memasing,rasa macam "kau ni takde gosip ke,cite ke nak borak dengan orang?"hahahahh..aku,Alang dengan Kak ira kemain bising berborak dalam tren kot,ketawa dengan cara orang orang dia bekerja,menjalani rutin..tersangat lah membosankan..

Haa by the nak cakap tak bosan tadi,tengok jelah dalam gambar atas ni,sangat meriah kan,disajikan kedai macam macam sepanjang untuk ke tren station.So ape lagi korang nak wahai rakyat jelata Jepun??hahaha

haihh,macam banyak lagi nak cita ni..tapi dah penat type plak..aku cuba mana termampu eh?sebab gambar dah upload rugi plak tak teruskan..

Nah tengok lagi la gambar eh.. heheheh!
Pergi Tokyo Disneyland!
Sampai malam bertapa kat situ..tapi Jepun kan cepat malam..
No wonder!
Sorry kecomotan disitu..sejuk dia takleh handle,Outdoor 5-6jam kot!
Cakap pasal disneyland,memang sangat seronok!yelah dari kecik kot teringin nak pergi..kira dream come true!hahah..

Tapi tak tahu aku mengambil langkah untuk nikmati moment yang ada kat situ..sebab satu ride pon aku tak naik..sebab baik aku,dah dapat masuk itu adelah nikmat tak pernah aku pikir aku dapat..Jadi aku sangat enjoy tengok Parade la..bunga api lah..Mascot yang super cute dulu tengok dalam katun je,ni betul betul depan mata..tapi satu je perangai aku racist skit,kalau aku pergi overseas,aku akan rasa geli dengan local sebab aku rasa dia bakal menyusahkan aku,that means aku kena samak..if bersentuhan or dekat dekay"aku dah kenapa??" hahhahahahahhahaha!!racist kann kannn? k baii

Abis cite disnesland,untuk malam keberapa tah kitaorang decide untuk berjalan jalan area Tokyo..Lagi pun kan kat TV ade cite Zizan Jejak Jepun tu agak terpengaruh hokeh!!kiteorang carik station station dalam cite tu,antaranya : -

RAPPONGIIIIIII!!!hahahah..jakun kann..what to dooo :p
Ok serious penat!

Sambung skit lagi eh..
Dah kata pergi time winter,rugi plak tak pergi bukit bukit untuk main salji kan??
ok we'oll pergi okehh...dan salji sangat baik hati turun dengan lebatnye..membuatkan first time aku,sangat ohsem kot..dan kitaorang memang menggunakan kesempatan yang ada sebaiknya..sampai langit gelap la main salji..tapi baru pukul 5pm mcm tu dah magrib..hahhaha!!

My lovely Family..yeahhh!!

Bajet bajet candid huh??hahhaa 

video
Sedutan kitaorang main slide!heheheheh

Klaka kan,orang orang jakun kan??
oklah last day,kitaorang pergi signtature kalau datang Tokyo tak pergi snap picture kat situ tak sampai Tokyo la namanya..gituuhhhh!!hahahha
Overall,sangat seronok lagi pun tengok anak anak buah aku dah macam anak jepun dah..cute!!gerammm..Then dieorang sangat selesa pergi timw winter macam ni..Ok dah,siap satu post untuk TOKYO-JEPUN untuk kali ni..hehe!! Apa apa aku sangat bersyukur diberi peluang yang sangat Allahuakbar!!korang kena rasa sendiri jugak tau!! Oklah,penat taip dah ni.kalau ade typo ke ape..pandai2 la reach sendiri word ape aku nak cakap..hahhahahha .. Baiii

No comments: