Friday, December 12, 2008

~ Makanan Membukakan Mataku ~

Salam..

Hari-hari owg mkn,if xmkn mati la..hahha!!xd
ela,if xmkn nnt sakit ke,lapa ke,mcm2 la..tp,aku ske sgt mkn..sbb mkn bg dri aku adelah 1pesta "keramaian"!!nk taw sbb pe?sbb kt family aku nih,if pape je msti p blanje mkn..contohnye y paling terdekat nih,time buzday aku ritu..abah blanje piza!!shiyokk ler..pstu skang nih berjgket plak ngn "C pulan" nih,cm slalo je blanje aku+soh p'abihkan mknan2 y de ats meje a.k.a bandaraye la..hahha!!tp xpe,aku nih mmg xmemilih mkanan,ape2 je aku sebat..sbb uh sgt comey aw!!(jgn jelosttt)akan tetapi didlm k'asikan aku memkn sume y aku rs bapak shedappp..aku nih xbrape la nk mkn,masakan "ala2 barat" bak org kate..haha!!contohnye,pasta ke,ches sne,ches sni..kureng skit!!bkn kureng la,xpandai nk mkn..tkot xsdap,dan2 aku muntah plak..xpon,scare xlgsgnye aku dh wt owg "emo",sbb kot2 die ke y msak+buat kot,die y p beli ke,x ke naye??so,jln y lbh baek!aku biarkan aje,byk bnde len lg..so,jgnla pk aku poyosss!!cume aku bkn x nk mkn,tp xpandai nk mkn je..jd jika de sifu y mgajar nnt,selepas itu aku akn sgt ske+myangi mkanan tersebot..dunwory!!hehe..td aku ckp aku kureng mkanan2,ala2 barat an??dan untuk korg tahu juge,aku xske sggoh makanan kearah ulam-ulaman nih,bkn la nk ckp aku nih "town" sgt,tp makanan uh cm xley p tros ke dlm peot aku y cumil nih,smpai kt tekak je,dh rs nk kuar blk..so skali lg aku wt tindakan tok tidak mgambil sbarang makanan tradisional(ulam-ulaman)..hehheh!so,spe2 y b'hasrat nk blanje aku nnt..sile2,aku sgt bgga+ske glosttt owg blanje aku..if xblanje mkanan pon xpe,baya la sndri2 an..jz teman aku mkn,msti korg2 pon rs makanan itu sggoh shedappp..hehe!psl mkanan lg,wt mse nih aku cm teringin nk mkn waffle kt A&W..penah mkn x?besh glosttt mnde alah uh..sbb siap eskem vanila+strwbery syrup kt ats eskem uh..bapak nikmatnye waffle itu!!mahu kah kamoo??heheh..jomm!!sonok kan,dpt mkn byk2,sdap2,sng2 nk dpt,niat je dh de dpn mate..huuu,br niat an dh smpai dpan mate,kalo ckp myb dh knyg plak kot..hahah!! mula la nk mgarot dak nih xpelah,aku dh sng cmnih nih pon aku sgt b'syukur sbb aku ckup pkai,ckup mkan(sgt ckup),ckup sifat,cukup bhagia,sume la ckup sng cite..alhamdulillah!!terime kaseh kpd teman2 y pnah blanje aku..jase korg xakn aku lupe slamenye!!kt x-bf2 aku tidak dlupekan jugekk,sbb dieowg lg bnyk blanje aku..bese la,nk mgayat aku gnekan lah duit kamoo,krn aku adalah wanita pencinta phabihkan duit moo..hahha(tkot x?)xpelah,kt sini de sertakan pic2 makanan y sgt aku xleh lupe..heheh,besh bangat kok...



Dimulekan dgn "ABC" kot(xtaw name,lupe)
mkn di times square(station kopitiam)




kek feveret wt mse kini..spe tahu??
makan d'jusco S2 (secret rcipe)




western fud(fveret also)
mkan kt cili (mid)



western fud jgak(xtaw nme)
kt cili gak..(mid)



bfst y enak,nasik lemak ayam
mkan kt giant nilai(xtaw nme kdai)



berbuke bersamanya
KFC jusco maluri



kek buzday seseowg..sgt besh!!lg 1 lg besh kek durian
mkan kt ofic area2 maluri..

p/s: sowi awk,nna xtaw nme makanan2 y awk oderkan!!hahah

4 comments:

nurulsyazana said...

weyh stuju weyh
wafer a&w tue weyh
aduhai, ko sebut je jd lapa lak ak
klu mkn panas2 tue, wah tgkap syahdu siott..haha
nx week jom! p mlake.
pntai tnjg bidara taw?

Faez Norzie said...

amboi,byk nya mknan best2 ko mkn ek. denki dengki....

Irsyad Mazlan said...

nina..kenape ko letak gambar makan enak2..
jeles nye aku...

afiq3a said...

hai nina...kalo free kunjung my blog ok...hehehhe
http://afiq3a.blogspot.com...
kongsi bersama...
hahahha...