Wednesday, December 17, 2008

~ Penuh Kecekalan ~

Salam..

Lame dh x berkate tentang harian aku kn??bukanye ape,cume aku sgt bz dgn duty2 harian je..smlm aku br blk dr Terengganu,bkan untuk bercuti saje..p b'ubat kan mak aku..smpai ke sne kteowg(aku n family) ikhtiar..cewahh!!tp,bg aku besh je..sbb aku rs cm cuti2 mesia je..ckup mkn,ckup jauh,ckup rehat..hahha!!bermula ceritanye begini..

Hari jumaat lepas,aku p bersama abah + angah + pak doh(adik kpd mak) + mak yah(wife pak doh) + mak,menaiki kete MPV abah y sangt besh..cm dok dlm fligth je..hahha!!kami bertolak around2 kul11am kot,then tros ke umah pak sdare aku uh kt gombak,kami betol2 berlepas dr tol pantai timor uh around2 kul1230pm kot..troskan p'jlnan dlam kelihatan mak y sgt k'sayuan dr air muke mak..(saba mak,kite ngh usaha nih)smpai kt r&r termeloh,kami berhenti mkn,mak lepak dlm kete je..sesudah uh kami troskan p'jalanan sperti y dirancg dan kami slamat smpai around kul7++..dh check in kt "hotel mid town" bg aku hotel nih suprb gak,ade wireless + breakfast (dh ckup tok aku)..dan tros ke blk msing2!!kul 830pm,abah mgajak p dinner..aku n angh time uh mmg ngh lapa glosttt lah..xsaba nk mkn!!lgpon,dr dlm kete td dok mkn je ngn angh..hahha!!so mgikot plan,abh nk bwk kt 1gerai nih,abh ckp de sup2 skali..tp,kteowg p kdai uh tutup plak,sbb ritu ari jumaat pantai timor kan cuti jumaat n sabtu..sdeyyy!!then abh ckp xpelah,p jelah y mne2..so,ngh jln2 uh ade lah 1 gerai tomyam nih..nmpak xrmai,so terjah jelah..lgpon ngh lapa nih..hahha!!so,kami dh oder2,bapak lame tggu even oder y simple2 je like nasik goreng..rs nk p je ckp,"nk masak sndri bole x?"..tp,tmpt owg kan,sopan la skit..sabaaaaa,tgggu n trosss tgguuuu!!then akhirnye sampai la sume mkanan,tp malangnye makanan sume shejokkk..(dlm ati berkate,ape dah jd nih,pnye la lame tggu tup2 mkanan shejokk??)kentot tol harapan tol..so,sesudah makan kami pulang ngn ati y agk @#$%^&*..tp,sbb lapa td terjah sjee...blk bilik,Zzzzzzzzzz!!hahaha



Nih la hotel y aku tdo



Star tok hotel nih

Pada hari sabtu mgikot y telah diplan kan juga,hari partama rawatan mak akan dimule kan..kami pon pg ke kliniknye y terletak kt Bukit Payung,Kuala terengganu..stelah smpai,aku tgk keadaan klinik y bername "Dr.Razin & Rakan-rakan tu sgt bese saje cm klinik2 y ade kt mesia nih..tp ape y sepecelnye shigga family aku bole dtg ksini tok mak aku nih..tp,aku lyn kan aje!!aku sbagai nurse mak aku,xksh pon..y pntg aku bhgia je..hehhe!!so,dh smpai tuh td,aku turunkan mak,lalu msok ke dlm klinik y kelihatan sgt rmai owg..xtaw mne y sakit,mne y bwk psakit..abaikan!!time uh jgak nmpak rmai dak2 laki br pas "bersunat"..terjerit2 + nagis2..klaka plak!bese la ngh cuti2 skolah nih,rmai la y mgambil peluang tok bersunat..then,tibe turn mak aku..aku lepak luar jerk,sbb cm rmai sgt je dh msok..abh + pak sdare,wife +mak..(xke ramai uh?)hahah..agk lame gak aku tggu kt luar,dlm 1jam 1/2 kot..xtaw nk wt pe,aku cube mgibok2 + m'msg2 spe2 y aku rs akn dlyn..so,aku d'khayalkan ngn b'sms shgga abah dh kuar lalu berkate kne tggu jap sbb mak spcial case..aku pon,ye kan aje!!lalu dh smpai dokte Razin tok m'ceritakan tentang mak aku..die jz ckp,sblom setat rawatan nih,die suggst tok mak p tambah darah n die dh pon call mber die(dokte) tok settle kan..lalu ngn itu,kami pon p lah ke "klinik specialist Hashim y akan m'aturkan mnambahan darah tu..setelah tiba turn mak lg,cm sng je dokte Hashim uh ckp,"mlm nih kite msokkn darah+kecotkan bgkak nih,taw x TKS?"kami pon cm gelak2 lah,ckp xtaw..die pon berkate"xpelah,nnt ikot kete saya!!"ikot pnye ikot,smpai la ke Hospital prvt nih..nmpak bese je,tp ala2 "KPJ" la..beshh+sume melayu..hahah!!so,mgikot katenye kne spend 2hari lg kot msokkan darah 4beg..abah pon kate"oklah,kalo gtu"..(xsgka bole plak terlepak kt spital kt ganu nih..)



Nih klinik tok rawatan mak





Klinik Dokte Hashim



tmpat utk memasokan darah mak



kami berkampung kt sni smpai 3hari 2mlm

Ptg slase,sumenye berehh..kami dbenarkan pulang..around kul6++ kami bertolak pulang ke seremban..b4 uh,smpat singgah p mkn kt area2 losong...then tmpat mkn die mmg tepi laut plak..syiokk abih!!skang nih,ombak agk mnakotkan lorh..xde owg pon y jln2 ke,mndi-mande ape tah lg an??hahahaha...


video




hak3,carik aku dimane??


4 comments:

Kay Atan : said...

salam. mak u masukkan darah kat klinik dr hashim ke kt kts. dr razin buat apa pulak. mak sy baru kna potong kaki. sy di kl. nk kepastian dr ni boleh caye x. tk

Kay Atan : said...

Salam. Nak tanya mak you tambah darah kat dr hashim ke kat kts ke dr razin. Mak saya baru potong kaki di kuala terengganu, saya di kl, nak kepastian dr razin ni boleh pecaya ke tak.

Kay Atan : said...

Salam. Nak tanya mak you tambah darah kat dr hashim ke kat kts ke dr razin. Mak saya baru potong kaki di kuala terengganu, saya di kl, nak kepastian dr razin ni boleh pecaya ke tak.

Kay Atan : said...

Salam. Nak tanya mak you tambah darah kat dr hashim ke kat kts ke dr razin. Mak saya baru potong kaki di kuala terengganu, saya di kl, nak kepastian dr razin ni boleh pecaya ke tak.