Wednesday, December 17, 2008

~ Dikala Hari Yang Penting ~

Salam..

Cam xpenah aku wt cite dh lame patot dcite kan dilambat2kan,nih mgenai "Hari Raya Aidiladha" ritu..bukan terlupe atau xmo cite..tp,tula aku sgt bz lorh..so,aku nk mulekan ngn b4 hari raye ritu bak kate owg n9 nih,hari "mantai"!!maksod die,mlm rye la uh..then pd ari uh,m'mandgkan mak aku stil lg kt spital,aku n along aku mpersiapkan cmne slalo wt mak wt..contohnye,wt rendang ke ape ke..tok hari rye la katekan an??then dlm plan along,along ckp nk wt rendang daging + nasik tomato + acar timun +ayam masak merah..so,pg2 uh aku bgn agk pg la,sbb mlm uh along dh ckp,"sok kite p beli brg eh??"aku pon ckp"ok jerk!"..kami tros ke pasa pg uh..beli daging+rempah ratos sbb nk wt nasik tomato+beli lah pape y ptot tok menu2 kami..selesai beli,kami dgn cergas siap2 tok memasak,dibantu oleh bibik along..stelah selesai sume2,dimulekan dgn masak redang daging..dikuti ngn ayam msak merah,stop dlu sbb mlm tu jgak owg surau nk dtg takbir kt umah,ngn pantas aku m'uruskan sorg dri,tp along dh beli KFC tok owg2 uh nnt..so,aku jz idang2 jela,so mlm uh settle ngn jayenye,tp b4 tdo uh aku dh rse cm xsdap bdn,myb dr siang dok rase2 mkanan y dimasak + mkn plak KFC..so dlm perot aku dh bercampo2,smpai jd xslese lalu aku termuntah dimlm hari tu,br la lege skit then aku Zzzzzz..seawal 545am aku dh bgn,sbb nk iron jubah n nk smyg subo,tp skali lg aku muntah dikala pg itu..adoii,perot time uh rs nk pecah + tekak rs nk terkuar same ngn muntah2 td..huwaaa,time uh aku rs nk tdo je,mmg xlarat..tp,along nk mgajak utk myambung masak-memasak kami diawal pg raye jam630am tu,acar timun dan nasik tomato..sumenye settle dlm keadaan aku sparoh sedar..sume owg mkn ngn sheedappp skali...syukurr,alhamdulillah!!tghari tu pula pg melawat mak,kt spital..nih la wt kali pertame mak braya kt spital + kami p spital pd hari y penting sbegini..tp,xpe sumenye berjln ngn lancar + layankan aje..heee!!~



Rendang daging y sedang mgering




K'nakalan anak-ank buah ku..(sdondon x kami??)



nih ngn Hadif



nih plak Wazif

2 comments:

+ ayun si aneh2 + said...

uik..
rajen nina msk nih..
hik2..

nachia said...

hadif....huhu...