Sunday, November 30, 2008

~ Kerja keras ~

Salam..
Dua hari ni,aku cm b'kerja keras kot..non stop kuar n msok umh..meh nk cite...

D'rumah Along..
hari sabtu pg uh around2 830am aku dh merempit(nek moto) ke umah br along aku..bkan wt pe pon,jz owg tukang nk dtg btolkn paip..dh smpai umh uh dlm kul835am kot,aku tgk keadaan y sepi dan hening uh lalu t'pk,eh!xkn owg uh tgk xde owg td die dh blk(cz janji kul830am)..xpelah,aku cm ckp dlm ati tggu jela kot..so,tggu punye tggu dgn keadaan panas pg uh(dh lame cm xkne)aku bngang la kan..tgk jam dh kul905am..xsmpai2 lg..2-3mins pastu de lah sorg(india) nih dtg nek moto dgn bawak tgga y agak bagak..tp,bese la aku kn wt muke kerek aku..diam seribu bhse!!tetibe die ckp,sowi la sbb "tools de owg pkai"..aku hanye mampu tersenyum!tggu lg,dan trozz tggu..smpai die bla p amik tools kot..aku pon dok je ats skut ku..tetibe 5-7mins after uh de plak 2owg dtg..aku ingt kwn kpd owg india td..aku wt bodo jela!tup2,5mins after uh owg india uh dtg blk,wt2 kejezot ckp"eh,spe plak y wt nih?"aku pon ckp la,"sy ingt kwn u,bkn eh?"..tros gelakk!!india uh pon ckp,"xpelah,biar dieowg wt sbb dieowg dh msok",aku pon lyn kan aje!!then sume uh berakhir around kul10++..aku ngn laju pulang utk tdo semula..hak3


Ni lah umah along aku(comel eh skut uh!)..

Bgn dr tdo,abah ckp "abah nk p tgk mak"aku pon,ok jom!!"at2ly,mak aku dh msok spital sbb nk wt rawatan lanjot psl "buah pggang" beliau(alah,aku dh cite ritu)..so,kami pon g berduet ke spital menaiki "canival"(kete abah y paling besa)dvrver terhormat aku la kan,hahah!!smpai2 mak tgh lepak2 je..bese la dh smpai je salam,dok n tros borak2..dok borak2 uh aku cm xde kje,aku tgkap pic nih..


mnde nih tertampal kt katil mak..

Blk dr spital,abah ckp jom p tuka lampu kete!!sbb abh aku gne lampu puteh,1hb nih kn spe gne lampu puteh,kne saman rm300 uh!!so abah pon ngn lajunye tuka lampu plak..aku lynkan aje,padahal along aku dh tempah aku tok jd guide lori brg die tggu kt tol snawg uh..tp,nk wt cmne abh plak time2 nih gak nk tuka lmpu..mne 1 aku kne ikot?dua2 pnting..last2,aku lyn kn abah..along terpakse wt sndri,sian kt along..tp,dh xde pilihan..nnt abh marah!!sbb dh myusahkan die.huhu..aku pon tggu jela kt kdai bername "brothers" kdai asesori k
ete..dr kul2++ smpai kul5++ br la sumenye settle..lalu abah berkata"jom p spital blk la",aku pon "ok"..



kegiatan ketika busan..tp,nih la kdai uh!!



nih cine uh ngh bkak lampu!!


settle cite hari sabtu..

Pg ahad nih,aku bgn agk cepat lmbt,sbb anak buah aku dh kuar msok blk aku..bising jerk..tensen pon ade,sbb ngh tdo pon die nk tnye2 ape tah,y aku ingt C wazif tnye,"makude ngh tdo ke??bile bole bgn??"eeee,die uh ske wt lawak+mengusik aku lantas membuatkan aku rs nk picit2 je die uh..dh la kurus+kecik jerk!!(C kurus)hahahah..so,aku dh siap2 mbersihkan dri..tros ke dapo,tgk de nasik lemak buatan along aku la uh..hehhe,besh2!!aku teros mkn dgn byknye,cz tok lunch skali..hahah!!around2 kul2,aku cm terasa nk beli mkanan..p la beli,otw p uh..aku ternampak carwash,lalu terpk if basoh skut nih ok gak..lame xbsoh!!so,after beli makanan..aku p isi minyak dlu..sbb nnt nk jln2 mnyak xde xley jd gak an..lgpon,minyak skut byk ne je..xluak pon!!dh siap isi,aku pon ngn slambenye msok carwash uh,sbb xde owg!!then aku pon wt2 la tnye,bole ke bsoh moto?die kate bole..aku pon letak je biarkan die wt ape2 y ptot..setelah 15mins berlalu..wahhh!!comel sggoh skut ku..berkilat uhhhhh!!haahha..bgga je blk,dgn skut cm shagattt comey..siap wt2 tnye ank buah aku,kilat x moto makude?die ckp cantekkkk!!tq hadif..hahah



C pulan sedang membasoh skut ku..

kesimpulan 2hari ini,aku penoh ngn aktiviti slen aku lyn blog aku y berumo smggu nih..jap je eh,smggu!p'lawat pon smpai target aku 100 org..hehe,thanx kt sume y sudi bace coretan a.k.a bebelan aku nih..nsb la kan,dh aku mmg sbegini..ahhaha!!so,y baik sumenye dtang drNya,dan y buruk dtg dr sy..renung2kan slamat beramal..ahak!!

2 comments:

ayunfreak said...

hik2..
scoot pon comel..
hue..
basoh la scoOt sendirik..
ayOo..
=b

nenananie said...

ekeleh,biar le..owg mls + de wet..hahahha